Montezemolo: Ο Senna ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στην Ferrari

  • -
  • -

Έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις στην Imola για να τιμήσουν την μνήμη των Ayrton Senna και του Roland Ratzenberger και η Ferrari, παρόλο που ο Senna δεν είχε την ευκαιρία να οδηγήσει, είναι παρούσα.

 

Όμως μέσα από την ιστοσελίδα της Ferrari ο πρόεδρος της Scuderia Luca Montezemolo μίλησε για τον Βραζιλιάνο οδηγό και για την επιθυμία που είχε να οδηγήσει για την Ιταλική ομάδα. Εμείς αναφέραμε την ιστορία στις αρχές της δεκαετίας του 90, η Ferrari έκανε και άλλες προσπάθειες. «Πάντα εκτιμούσα το αγωνιστικό στυλ του Senna. Όπως με όλους τους μεγάλους πρωταθλητές είχε μια απίστευτη επιθυμία για νίκη και ποτέ δεν επαναπαυόταν στην προσπάθεια για να βρει το τέλειο, να βελτιώνεται συνεχώς. Ήταν εξαιρετικός στα προκριματικά, αλλά και μάχιμος στους αγώνες, όπου πάντα αγωνιζόταν με νύχια και δόντια», είπε

 

«Ήθελε να έρθει στην Ferrari και εγώ τον ήθελα στην ομάδα. Όταν ήταν στην Ιταλία για το GP του Σαν Μαρίνο συναντηθήκαμε στο σπίτι μου στην Bologna την Τετάρτη 27 Απριλίου. Μου είπε ότι εκτιμούσε την τοποθέτησή μας ενάντια στην χρήση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, κάτι που δεν έδινε την ευκαιρία στους οδηγούς να δείξουν τις δυνατότητές τους. Μιλήσαμε για πολύ ώρα και μου έκανε ξεκάθαρο ότι ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στην Ferrari, ενώ ήταν κοντά στο να έρθει στην ομάδα μας λίγα χρόνια πριν. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε σύντομα για να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα στα συμβόλαια. Όπως συμφωνήσαμε ότι η Ferrari θα ήταν το ιδανικό μέρος για να συνεχίσει την καριέρα του, η οποία ήταν εξαίσια μέχρι εκείνο το σημείο και μοναδική. Δυστυχώς η μοίρα μας έκλεψε τους Ayrton και Roland Ratzenberger σε ένα από τα πιο στενάχωρα τριήμερα της ιστορίας της F1. Από τον Senna θυμάμαι την ευγένειά του και την σχεδόν ντροπαλή φύση του, κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τον Senna τον οδηγό, ο οποίος ήταν μαχητής και πάντα πάλευε για το καλύτερο», είπε ο Montezemolo.

 

Όλη την ιστορία με το προσύμφωνο του Senna με την Ferrari στις αρχές του 1990 την είχαμε αναφέρει μέσα από το site.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...