WRC 2013: Ράλλυ Γαλλίας: Νίκη και τίτλος για Ogier

"Καθάρισε" τον τίτλο ο S. Ogier, τόσο σε προσωπικό επίπεδο ως οδηγός, όσο και σε αυτό των κατασκευαστών για λογαριασμό της VW

  • -
  • -

Με ένα αρκετά πειστικό τρόπο και νίκη (την 7η για το 2013) στον αγώνα της πατρίδας του, ο Sebastien Ogier κατέκτησε και τον τίτλο του Π.Π.Ρ. για το 2013. Έχοντας κερδίσει από την Πέμπτη, στην Power Stage το βαθμό που του εξασφάλιζε και μαθηματικά τον τίτλο, ο Ogier συνέχισε πολύ δυναμικά τον αγώνα της πατρίδας του και στο τέλος, είχε 12,2” διαφορά από τον δεύτερο Dani Sordo με Citroen DS3 και 19,5” από τον τριτο στην κατάταξη και ομόσταυλο του, Jari-Matti Latvala. Οι συνθήκες με τη συνεχόμενη βροχή ήταν κάθε άλλο παρά εύκολες για τους συμμετέχοντες και υπό αυτό το πρίσμα, ιδιαίτερη σημασία είχε και η νίκη στην κατηγορία WRC2 που πήρε ο Robert Kubica με Citroen DS3 RRC. Ο Πολωνός οδηγός με την επικράτηση αυτή, βρέθηκε και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στα αξιοσημείωτα του αγωνα ήταν και η συμμετοχή του 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Sebastien Loeb, η οποία ήταν προγραμματισμένη ως η τελευταία του εμφάνιση σε αγώνα του Π.Π.Ρ. Η κατάληξή της ωστόσο μόνο αίσια δεν ήταν, αφού ο Γάλλος πολυπρωταθλητής, είχε μια έξοδο στη 15η ειδική διαδρομή που έφερε το Citroen DS3 να ακινητοποιηθεί με τους τροχού του στον αέρα, χωρίς όμως συνέπειες για το πλήρωμα αφού τόσο ο Loeb, όσο και ο Elena βγήκαν χωρίς πρόβλημα από το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο.

Η συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 24-27 Οκτώβρη με τον αγώνα της Ισπανίας, ενώ η αυλαία του 2013 θα πέσει το Νοέμβριο (14-17) στη Μεγ. Βρετανία. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...