Νέο Skoda Superb facelift

Στην Κίνα παρουσιάζεται η ανανεωμένη έκδοση

  • -
  • -

Είχαν από καιρό φανεί τα σημάδια του χρόνου στη δεύτερη γενιά του μεγάλου saloon της Skoda, οπότε μία στιλιστική αναβάθμιση ήταν επιβεβλημένη. H πρεμιέρα της ανανεωμένης έκδοσης του Superb αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Auto Shanghai 2013. Οι αλλαγές αφορούν τα γνώριμα τμήματα όπως μάσκα, προφυλακτήρες , φανάρια τα οποία ακολουθούν τη σχεδιαστική λογική του νέου Octavia, όμως υπάρχουν παρεμβάσεις στην κολώνα Α, στο καπό και στους τροχούς όπου προσφέρονται σειρές ζαντών από 16 έως 18 ιντσών. Τα φανάρια διατίθενται προαιρετικά με τεχνολογία Bi-Xenon και υπάρχει και το γνώριμο πλέον σιρίτι των LED για λειτουργία φώτων ημέρας. Στο εσωτερικό υπάρχουν αναβαθμίσεις στα υλικά κατασκευής και προσφέρονται εννέα εναλλακτικές τιμονιών τριάκτινων ή τετράκτινων ανάλογα τις επιθυμίες του πελάτη.

Είναι περιττό να αναφερθούμε στις χωροταξικές δυνατότητες του μοντέλου καθώς στο πίσω κάθισμα υπάρχει χώρος για να καθίσει κανείς σταυροπόδι. Τα 590 λίτρα του χώρου αποσκευών της sedan έκδοσης (Combi: 630 λίτρα) εκτοξεύονται στα 1700 λίτρα (Combi: 1.865 λίτρα) με διπλωμένη την πλάτη του πίσω καθίσματος.

Από πλευράς κινητήρων το Stop/Start επικουρούμενο από σύστημα ανάκτησης ενέργειας υπόσχεται οικονομία έως και 19%. Η έκδοση GreenLine θα έχει κατανάλωση μόλις 4,2 λίτρα/100km με εκπομπές CO2 109gr/km. Ο βασικός κινητήρας είναι ο 1.4TSI με απόδοση 125 ίππους και στη γκάμα περιλαμβάνεται ο δίλιτρος TDI με απόδοση 140 ή 170 ίππους. Στην Ευρώπη αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο προσεχές δίμηνο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...