Ford Kuga 2013: Ξεκίνησε η παραγωγή του

Με κινητήρες βενζίνης 1.6 Turbo 150 PS & 180 PS και 2.0 diesel 140 PS & 163 PS

  • -
  • -
Νέο σύστημα τετρακίνησης

Το έξυπνο AWD σύστημα του Kuga επαναξιολογεί προληπτικά τις συνθήκες 20 φορές ταχύτερα από όσο το ανοιγοκλείσιμο του ματιού, επαναρυθμίζοντας την κατανομή ισχύος σε όλους τους τροχούς επιδιώκοντας ένα βέλτιστο μίγμα οδικής συμπεριφοράς και κρατήματος. Η συμπεριφορά και ο έλεγχος στις στροφές βελτιώνονται με την υιοθέτηση του συστήματος Torque Vectoring Control που είδαμε για πρώτη φορά στο νέο Focus.

Η παραγωγή του νέου Ford Kuga ξεκίνησε στη εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας και σύντομα τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα σε όλη την Ευρώπη. Το νέο Kuga, που παρουσιάστηκε τον Μάρτη του 2012 στη Γενεύη, θα διατίθεται με βενζινοκινητήρες 1.600 EcoBoost με ισχύ 150 και 180 ίππων, καθώς και με μοτέρ πετρελαίου 2.0 TDCi Duratorq diesel 140 PS και 163 PS. Οι τετρακίνητες AWD εκδόσεις συνδυάζονται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PowerShift της Ford.

Το Kuga 2ης γενιάς λανσάρει τεχνολογικές πρωτιές στην κατηγορία των μεσαίων SUV, όπως πίσω πόρτα με αυτόματο άνοιγμα χωρίς τη χρήση χεριών (hands-free tailgate), νέο σύστημα τετρακίνησης AWD της Ford (intelligent all-wheel drive system) και βελτιωμένο Torque Vectoring Control. Θα διατίθεται επίσης μία σειρά τεχνολογιών υποστήριξης του οδηγού όπως βοήθεια παράλληλου παρκαρίσματος Active Park Assist, και Blind Spot Information System, βασισμένο σε αισθητήρα που προειδοποιεί με λυχνία στον εξωτερικό καθρέπτη για πιθανό κίνδυνο στο τυφλό σημείο του οδηγού. Ο προηγμένος φωνητικός έλεγχος της Ford, η ενσωμάτωση συσκευών και η διεπαφή συνδεσιμότητας SYNC, θα διατίθεται επίσης από το λανσάρισμα. Το σύστημα θα περιλαμβάνει Emergency Assistance, που όταν ανιχνεύσει ενεργοποίηση αερόσακου ή διακοπή παροχής καυσίμου σε συνθήκες επείγουσας ανάγκης, χρησιμοποιεί τον ενσωματωμένο εντοπιστή θέσης GPS και συσκευή συμβατή με Bluetooth για τηλεφωνική κλήση επείγουσας ανάγκης και παροχή συντεταγμένων GPS στην τοπική γλώσσα, ώστε να υπάρξει άμεση ανταπόκριση των ομάδων διάσωσης.

Ενισχυμένη είναι και η ευρυχωρία του νέου Kuga, προσφέροντας 82 λίτρα επιπλέον χώρο αποσκευών συγκριτικά με το τρέχον μοντέλο, ενώ τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται πλήρως με το πάτημα ενός μπουτόν.

EcoSport & Edge μετά το Kuga

Το νέο Kuga προαναγγέλλει το ξεκίνημα μιας ολοκληρωμένης γκάμας SUV της Ford στην Ευρώπη. Θα ακολουθήσει η άφιξη του καινοτόμου EcoSport, νέο μοντέλο της Ford στην αγορά μικρών SUV και του Edge – ενός μεγαλύτερου, πολυτελέστερου crossover που σημειώνει επιτυχία στη Β. Αμερική και άλλες αγορές.

Η πρώτη γενιά του Kuga ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις από το 2008 που λανσαρίστηκε στην Ευρώπη. Μάλιστα, η Ford εκτιμά ότι οι πωλήσεις SUV στην Ευρώπη θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο τα επόμενα έξι χρόνια, με τα SUV να διεκδικούν το 10% όλων των ευρωπαϊκών της πωλήσεων μέχρι το 2016.

VIDEOS

Ford Kuga

Ford-Kuga-Intelligent-AWD-System

Ford Kuga 2012

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...