Νέο εργοστάσιο κινητήρων Opel στην Ουγγαρία

Στόχος ετήσιας παραγωγής, μισό εκατομμύριο μονάδες

  • -
  • -

Εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα το ολοκαίνουριο εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων της Opel στο Szentgotthárd της Ουγγαρίας, παρόντος του Ούγγρου Πρωθυπουργού Viktor Orbán και του Αναπληρωτή Προέδρου του Δ.Σ. της Opel, Thomas Sedran.

Πρόκειται για ένα από τα πιο προηγμένα εργοστάσια κινητήρων σε όλο τον κόσμο και θα παίξει βασικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό δίκτυο παραγωγής της Opel. Η επένδυση στο εργοστάσιο έφτασε τα 500 εκατομμύρια ευρώ και θα φιλοξενήσει την παραγωγή των περισσότερων από τους 13 νέους κινητήρες που θα κινούν τα μελλοντικά μοντέλα της Opel. Βασικό χαρακτηριστικό του εργοστασίου θα είναι η δυνατότητα να προσαρμόζει άμεσα την παραγωγή στη μεταβαλλόμενη ζήτηση της αγοράς. Στο εργοστάσιο θα απασχολούνται περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι και η δυναμικότητα θα αγγίξει το μισό εκατομμύριο μονάδες ετησίως. Ανάμεσα στους πρώτους κινητήρες που θα κατασκευάζονται εκεί θα είναι ο νέο 1600άρης άμεσου ψεκασμού που θα εφοδιάζει τη γκάμα του νέου Astra και θα πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro6.

 

Opel στην Ουγγαρία

Η επένδυση στο Szentgotthárd διπλασιάζει σχεδόν το ποσόν που έχει επενδύσει η Opel τις δύο τελευταίες δεκαετίες στην Ουγγαρία.  Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η  Opel έγινε η πρώτη διεθνής εταιρία αυτοκινήτων που επένδυσε και η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκεύασε επιβατικά αυτοκίνητα στη χώρα αυτή. Η έναρξη παραγωγής κινητήρων στη νέα Μονάδα του Szentgotthárd συμπίπτει με την 20ή επέτειο παραγωγής του πρώτου Opel Astra στην Ουγγαρία.

Τα τελευταία 20 χρόνια, πάνω από 7 εκατομμύρια κινητήρες και 5,5 εκατομμύρια κυλινδροκεφαλές έχουν κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Μάλιστα οι Ούγγροι προμηθευτές της Opel είχαν κύκλο εργασιών το 2011 περίπου 400 εκατομμυρίων Ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...