OPEL: Νέα επαγγελματικά Movano, Combo, Vivaro

Από τετρακίνητο μέχρι … ψυγείο!

  • -
  • -
Προτεραιότητα στην ασφάλεια φορτίου

Η ασφάλεια παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο ιδιαίτερα μέσα στην εργάσιμη ημέρα. Τα προληπτικά μέτρα ξεκινούν με την κατάλληλη ασφάλιση φορτίων. Σχάρες για σκάλες, αντιολισθητικά καλύμματα πατώματος και ιμάντες πρόσδεσης είναι στάνταρ στα van της Opel και παραγγέλνονται σαν ειδικός εξοπλισμός. Μαζί με τους ειδικούς μετατροπών, η Opel δημιουργεί την κατάλληλη λύση για τις ανάγκες της βιομηχανίας. Για παράδειγμα, η Würth εφοδιάζει το Movano panel van με εξοπλισμό συνεργείου. Οι επισκέπτες της ΙΑΑ στο Ανόβερο θα έχουν την ευκαιρία να δουν ένα ειδικό σύστημα ασφάλισης φορτίου από την VanyCare. Το van προσφέρεται επίσης με λύσεις εσωτερικού της Sortimo. Τα πολυάριθμα συστήματα οργάνωσης μπορούν να προσαρμόζονται και να διασφαλίζουν τάξη στο χώρο φόρτωσης. Έτσι τα πάντα βρίσκονται ασφαλισμένα στη θέση τους ακόμα και σε ξαφνικούς ελιγμούς.

Η Opel παρουσιάζει την πιο σύγχρονη και πολυδιάστατη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων που είχε ποτέ στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου 2012 στο Ανόβερο (20 – 27 Σεπτεμβρίου) μαζί με τις τρέχουσες γενιές των μοντέλων Movano, Vivaro και Combo. Πέντε εκδόσεις Combo (ανάμεσα στις οποίες ένα ψυγείο και ένα κλειστό van με εξοπλισμό καθαριστηρίου), τρία Vivaro (όπως ένα panel van με σημεία πρόσδεσης φορτίου) και πέντε Movano (μεταξύ των οποίων μία κλειστή έκδοση χαμηλού πλαισίου και ένα ανατρεπόμενο AWD για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας) δίνουν μία εικόνα της τεράστιας γκάμας εφαρμογών που προσφέρουν τα επαγγελματικά οχήματα Opel στην κατηγορία μικτού βάρους έως 4,5 t.

Opel
Movano: Μέχρι 9% χαμηλότερη κατανάλωση

Χάρη στις πολυάριθμες βελτιώσεις, όπως οι μετατροπές στους κινητήρες, επιτεύχθηκε και νέα μείωση της κατανάλωσης, βασικός παράγοντας όταν το λειτουργικό κόστος μετράει.  Οι κινητήρες 2.3 CDTI diesel με 74 kW/100 hp και 92 kW/125 hp εφοδιάζονται στάνταρ με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και φέρουν μετατροπές στις αντλίες λαδιού και υποβοήθησης διεύθυνσης, αλλά και στα ηλεκτρονικά τους συστήματα. Όταν συνδυάζονται με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 μειώνονται κατά 9% συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο: σε 7,8 lit. diesel / 100 km και 205 g/km CO2 στο 100 hp και 125 hp FWD Movano με αμάξωμα panel van.

Το Opel Movano προσφέρει μία εξαιρετικά πλούσια γκάμα εκδόσεων – συνολικά 188 – από τις καλύτερες την αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, διαθέτοντας ένα μοντέλο σχεδόν για κάθε προφίλ χρήστη. Η γκάμα περιλαμβάνει panel van που διατίθενται σε τέσσερα μήκη και τρία ύψη οροφής, εκδόσεις combi, σασί και διπλοκάμπινα (crew cabs) καθώς και μοντέλα πλατφόρμες (σασί).

 

Opel Combo: 108 εκδόσεις για όλες τις ανάγκες

Η πλούσια γκάμα του Opel Combo ικανοποιεί ένα μεγάλο φάσμα ατομικών αναγκών. Περιλαμβάνει δύο βασικούς τύπους αμαξώματος με κοντό και μακρύ μεταξόνιο (2.755/3,105 mm). Και οι δύο τύποι διατίθενται σε μορφή van σαν panel van ή σε επιβατική έκδοση 5θ – 7θ. Οι εκδόσεις με κοντό μεταξόνιο παραγγέλνονται επίσης με στάνταρ ή υψηλή οροφή.

Η έκδοση panel van είναι εντυπωσιακή: ωφέλιμο φορτίο (μέχρι 1t συμπεριλαμβανομένου του οδηγού), χωρητικότητα φορτίου (μέχρι 4,6 m3), φορτίο πίσω άξονα (μέχρι 1,45 t), μήκος χώρου φόρτωσης (3,400 mm με κάθισμα οδηγού αναδιπλωμένο), ύψος χώρου φόρτωσης (1.550 mm), άνοιγμα πίσω πόρτας (ύψος/πλάτος: 1.455/1.231 mm) και το χαμηλότερο σκαλοπάτι φόρτωσης (545 mm).

Η ευρεία, ανταγωνιστική γκάμα κινητήρων του νέου Opel Combo περιλαμβάνει τέσσερις πετρελαιοκινητήρες, έναν βενζινοκινητήρα και μία έκδοση CNG (Compressed Natural Gas) που λειτουργεί με βενζίνη ή φυσικό αέριο. Όλοι οι κινητήρες βενζίνης και diesel διατίθενται και με την αποδοτική και περιβαλλοντικά συμβατή έκδοση ecoFLEX με τεχνολογία Start/Stop. Πέρα από τη χαμηλή κατανάλωση, τα μεγάλα διαστήματα service και το χαμηλό κόστος συντήρησης συμβάλλουν στην πολύ οικονομική απόδοση της νέας γενιάς Combo. Για τα μοντέλα βενζίνης και CNG, ένας έλεγχος ρουτίνας συνιστάται κάθε 30.000 km και για τις εκδόσεις diesel κάθε 35.000 km.

 

Opel Vivaro: Μισό εκατομμύριο αξιόπιστοι ‘συνεργάτες’
Όπως το Opel Combo και Movano, το Vivaro προσφέρει επίσης μία πλούσια γκάμα εκδόσεων: van, combi, επιβατικά λεωφορεία και van ελεύθερου χρόνου. Το ευέλικτο όχημα μεταφορών συνδυάζει τη χαρακτηριστική καμπίνα του οδηγού με ‘οροφή Jumbo’ με πρακτικότητα, λειτουργικότητα και οικονομία καυσίμου. Το Vivaro έχει μέγιστη χωρητικότητα φορτίου μέχρι 8,4 m3, ωφέλιμο φορτίο μέχρι 1.207 kg και μπορεί να μεταφέρει με άνεση μέχρι εννέα επιβάτες. Διατίθεται σε δύο μεταξόνια, δύο ύψη οροφής και πέντε βασικές εκδόσεις (panel van, Combi, Tour, Life, πλατφόρμα (σασί).

Το Opel Vivaro συνοδεύεται στάνταρ μόνο από πετρελαιοκινητήρες Euro 5 πολύ χαμηλών εκπομπών ρύπων με φίλτρο σωματιδίων. Αυτό σημαίνει ότι το Vivaro μπορεί να εφοδιάζεται με το ειδικό οικολογικό σήμα που του επιτρέπει πρόσβαση σε όλες τις ζώνες χαμηλών ρύπων. Ο κινητήρας 2.0 CDTI διατίθεται με 66 kW/90 hp και 84 kW/115 hp.

Στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή

Κάτι επίσης σημαντικό είναι να έχεις πάντα στη διάθεσή σου τη σωστή υποστήριξη. Η Opel έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο τεχνικής υποστήριξης με άριστη ποιότητα. Σε όλη την Ευρώπη, περίπου 6.200 σταθμοί service – με περισσότερους από 3.400 εξειδικευμένους στα επαγγελματικά οχήματα – εγγυώνται ταχεία και επαγγελματική εξυπηρέτηση. Τα κέντρα επαγγελματικών οχημάτων Opel διασφαλίζουν τις μετακινήσεις των πελατών με ειδικές υπηρεσίες και υποστήριξη σε θέματα όπως συντήρηση και service και δυνατότητες εκ των υστέρων τοποθέτησης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...