Νέα Porsche Cayenne S Diesel V8

Biturbo με 850 Nm ροπής και επιδόσεις supercar

  • -
  • -

Αν αναλογιστούμε ότι μία Cayenne που σέβεται την τετρακίνητη υπόστασή της ζυγίζει τουλάχιστον δύο τόνους καθαρού μέταλλου, φανταστείτε τι σημαίνει να εξαγγέλλονται επιδόσεις όπως 0-100km/h σε 5,7 sec… Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η οικογένεια Cayenne μεγάλωσε και πλέον στην απλή έκδοση dieselήρθε να προστεθεί η S Diesel που κινείται με τη βοήθεια του πιο ισχυρού πετρελαιοκινητήρα που διαθέτει η γερμανική εταιρεία.

Ο νέος οκτακύλινδρος σε διάταξη V, κινητήρας biturbo των 4,2 λίτρων αποδίδει 382 ίππους, και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 850 Νm. Η θηριώδης ροπή και η τετρακίνηση εκτοξεύουν το αμάξωμα των 2,2 τόνων με την τελική φτάνει εύκολα τα 252km/h. Παράλληλα ο νέο diesel είναι υποδειγματικός σε κατανάλωση καυσίμου καθώς δεν ξεπερνά τα 8,3 lt/100km και οι εκπομπές του είναι μόλις 218gr/km CO2 χάρη στο σύστημα start/stop. Είναι το μοναδικό SUV στον κόσμο με πετρελαιοκινητήρα V8 που προσφέρει αυτήν τη λειτουργία. Το Cayenne S Diesel διατίθεται με το προαιρετικό ρεζερβουάρ των 100 λίτρων και μπορεί να καλύψει απόσταση 1.200 χιλιομέτρων χωρίς στάση για ανεφοδιασμό.

Ο πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας του Cayenne S Diesel βασίζεται στο σύστημα ενεργούς τετρακίνησης PTM. Το σύστημα αυτό προσφέρει τα χαρακτηριστικά οδήγησης ενός πισωκίνητου οχήματος και την οικονομία που είναι απαραίτητη σε ένα SUV εμπλέκοντας μόνο τον πίσω άξονα όταν υπάρχει ικανοποιητική πρόσφυση. Με την επιλογή σπορ, δυναμικού τρόπου οδήγησης, το σύστημα επεμβαίνει στους μπροστινούς τροχούς, με τρόπο επακριβώς προσαρμοσμένο στις συνθήκες οδήγησης, ώστε να βελτιώνει την ευστάθεια και την πρόσφυση. Το προαιρετικό σύστημα κατανομής ροπής Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) κάνει αυτήν την εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά ακόμα πιο σπορ.

Η Cayenne S Diesel είναι το ιδανικό όχημα για τη ρυμούλκηση σκαφών ή άλλων ρυμουλκούμενων και την πραγματοποίηση ελιγμών με αυτά. Η τεράστια ροπή φτάνει και περισσεύει για τη ρυμούλκηση τρέιλερ με φορτίο έως και 3,5 τόνους. Εξαιτίας αυτών των δυνατοτήτων  το σύστημα πέδησης είναι αναβαθμισμένο και πλέον οι μυημένοι θα το ξεχωρίζουν  από τις ασημί χρώματος δαγκάνες των φρένων. Το Cayenne S Diesel θα παρουσιαστεί στην αγορά τον Ιανουάριο του 2013.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...