Volvo V40 R Design

Στυλιστική επίθεση στο Παρίσι

  • -
  • -

Η έκδοση R-Design του νέου Volvo V40 παρουσιάστηκε στο Σαλόνι του Παρισιού Παρίσι και ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο μπλε χρώμα με τη χαρακτηριστική ονομασία Rebel Blue. Το επιθετικό εμπρός μέρος αποπνέει το δυναμισμό της σχεδιαστικής φιλοσοφίας R-Design και χαρακτηρίζεται από το χρωμιωμένο περίγραμμα της μάσκας. Η σπορ εμφάνιση συμπληρώνεται επίσης από το σπόιλερ στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, τις λεπτομέρειες βουρτσισμένου αλουμινίου και τον πίσω διαχύτη με τις διπλές απολήξεις των εξατμίσεων στα άκρα. Στον έντονο δυναμισμό της εξωτερικής εμφάνισης συμβάλλουν και οι πέντε ακτίνων ζάντες των 17" ή 18". Εκτός από το έντονο Rebel Blue χρώμα, ο αγοραστής του V40 R-Design έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 6 ακόμα εξωτερικές αποχρώσεις.
Ο νέος ψηφιακός TFT πίνακας οργάνων του νέου V40 έχει ήδη αποσπάσει τα θετικά σχόλια. Στο V40 R-Design υπάρχει η δυνατότητα επιλογής 3 διαφορετικών διαμορφώσεων & λειτουργίας του πίνακα οργάνων: Elegance, Eco ή Performance. Ο φωτισμός παραμένει πάντα στην ίδια μπλε έντονη απόχρωση, αντανακλώντας τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης έκδοσης.  Στο εσωτερικό, δεσπόζουν τα νέας γενιάς καθίσματα R-Design, καθώς και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες που τονίζουν την ξεχωριστή αύρα του design του νέου V40. Τα καθίσματα συνδυάζουν το μαύρο ύφασμα Nubuck με το διάτρητο δέρμα, ενώ και εδώ τον ξεχωριστό χαρακτήρα του αυτοκινήτου δηλώνει το λογότυπο R-Design με το μπλε "R" κεντημένο στις πλάτες. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται φυσικά και δερμάτινα καθίσματα. Το μοναδικό R-Design "look & feel" κάνει έντονη την παρουσία του χάρη και στο συνδυασμό των νέων αλουμινένιων διακοσμητικών με διάτρητη αισθητική, του μαύρου δέρματος με τις εμφανείς ραφές και τη μαύρη επένδυση της οροφής.

Ως γνωστό, το νέο Volvo V40 διατίθεται είτε με το στάνταρντ Dynamic Chassis είτε με το κατά 10mm χαμηλωμένο και πιο άκαμπτο, προαιρετικό Sport Chassis.  Ειδικά στην έκδοση R-Design ταιριάζει γάντι το Sport Chassis, η εξέλιξη του οποίου έχει γίνει σε συνεργασία με τον Σουηδό οδηγό αγώνων της ομάδας Volvo Polestar Black R, τον Robert Dahlgren. Ελατήρια και αμορτισέρ διαθέτουν πιο σκληρές ρυθμίσεις, γεγονός που εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο περισσότερη ακρίβεια στο χειρισμό και στον οδηγό μεγαλύτερη απόλαυση και απόλυτο έλεγχο. Επίσης οι αντιστρεπτικές ράβδοι έχουν μεγαλύτερη διάμετρο. Το νέο Volvo V40 R-Design θα διατίθεται σε όλες τις αγορές που ήδη πωλείται το Volvo V40. Η Volvo προσδοκά ότι περίπου το 10% των αγοραστών του Volvo V40, θα επιλέξουν την έκδοση R-Design.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...