Volvo V40: Ρεκόρ βαθμολογίας στο EuroNCAP

Πέντε αστέρια και πρωτιά στις τρεις κατηγορίες

  • -
  • -

Στις πρόσφατες δοκιμές του EuroNCAP, το Volvo V40 απέσπασε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία όλων των εποχών, ανεξάρτητα κατηγορίας. Με πέντε αστέρια και ρεκόρ βαθμών στις τρεις από τις τέσσερις επιμέρους κατηγορίες αξιολόγησης του EuroNCAP,το V40 θεωρείται το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην προστασία ενήλικων επιβατών, την προστασία πεζών και τα επικουρικά συστήματα ασφάλειας.

Το νέο Volvo V40 έλαβε συνολικά 111 βαθμούς, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί ποτέ στις δοκιμές του Euro NCAP. Πέρα από τα τυπικά crash test, από το 2009 ο ανεξάρτητος οργανισμός διεξάγει δοκιμές σε τέσσερις υποκατηγορίες, με το άθροισμα των επιμέρους βαθμολογιών να συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι υποκατηγορίες αυτές είναι η προστασία ενήλικων επιβατών, η προστασία παιδιών επιβατών, η προστασία πεζών και τα επικουρικά συστήματα ασφάλειας.

Το νέο Volvo V40 σημείωσε επίδοση ρεκόρ στην προστασία ενήλικων επιβατών, με βαθμολογία 98%, που αντιστοιχεί σε 35 βαθμούς. Για τη συγκεκριμένη δοκιμή σημαντικό ρόλο εκτός από την ποιότητα και αντοχή των υλικών παίζει η σχεδίαση του αυτοκινήτου από πλευράς παθητικής ασφάλειας. Στον τομέα της προστασίας των πεζών, το V40 σημείωσε βαθμολογία 88%, που αντιστοιχεί σε 32 βαθμούς. O αερόσακος πεζού που εφοδιάζει το σουηδικό hatchback ελαττώνει σημαντικά τις επιπτώσεις στον πεζό από το όχημα. Σε ό,τι αφορά τα επικουρικά συστήματα ασφάλειας, η εφαρμογή του city safety, το οποίο σημειωτέον θα γίνει υποχρεωτικό από το 2014, στο V40 χάρισε 7 βαθμούς που αντιστοιχούν στο 100% της βαθμολογίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...