Έτοιμο το SUV της Lamborghini

Και το όνομα αυτού Urus

  • -
  • -

Σε μια πριβέ εκδήλωση στο περιθώριο της έκθεσης της Νέας Υόρκης πριν από έναν μήνα, η Lamborghini παρουσίασε σε λίγους κι εκλεκτούς το νέο μοντέλο που θα διευρύνει τη γκάμα της στο χώρο των SUV. Σε λίγες ημέρες στην έκθεση Auto China που γίνεται στο Πεκίνο θα αποκαλυφθεί με κάθε επισημότητα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιταλική εταιρεία τολμά να μπαίνει σε ξένα χωράφια, καθώς από το 1986 έως το 1993 παρήγαγε το LM002 το οποίο μάλιστα είχε και Estate εκδοχή (!), ωστόσο το όλο εγχείρημα αποδείχθηκε «πατάτα».

Πλέον οι καιροί άλλαξαν και η αχόρταγη Κινεζική αγορά δείχνει πρόθυμη να απορροφήσει κάθε executive προϊόν αρκεί αυτό να έχει ακριβή τιμή και να ξεχωρίζει. Με διαστάσεις που παραπέμπουν σε Q7 και χρησιμοποιώντας κάποια πλατφόρμα που διέθεσε το group VAG, η Lamboαπλά δούλεψε στο αισθητικό μέρος. Όπως βλέπετε στην καλλιτεχνική απεικόνιση που δημιούργησε το Ιταλικό Quattroroute, έχουμε ένα SUV που θυμίζει BMW X6, αλλά φυσικά διαθέτει όλα τα στιλιστικά χαρακτηριστικά της μάρκας που έχουμε δει στα πρόσφατα μοντέλα της. Για κινητήρα φήμες κάνουν λόγο για χρήση ενός τροποιημένου V10της Gallardo που θα αποδίδει 592 ίππους. Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ως προς το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, αλλά και τα ηλεκτρονικά καλούδια που πιθανότατα να υιοθετηθούν. Όσοι βιάζονται να συμπληρώσουν το δελτίο παραγγελίας θα πρέπει να περιμένουν καθώς η διάθεση του θα ξεκινήσει το 2015 με όνομα που πιθανότατα θα είναι Urus.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...