Αποκάλυψη: Mercedes Citan

Πρώτες φωτογραφίες

  • -
  • -

City και Titan είναι οι λέξεις που απαρτίζουν την ονομασία του νέου μικρού επαγγελματικού μοντέλου της Mercedes, με την ονομασία Citan. Η σημαντική παρουσία της Mercedes στα επαγγελματικά, θα ενισχυθεί με το μικρό Citan, από το οποίο δεν θα λείψουν και οι επιβατικές εκδόσεις. To Citan είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Mercedes και της Renault. Η εμπορική πρεμιέρα του νέου μοντέλου έχει προγραμματιστεί το προσεχές φθινόπωρο.

Το Citan στοχεύει απευθείας την κατηγορία των small vans, θέλοντας να κατακτήσει το 4-5% της αγοραστικής πίτας. Οι πρώτες φωτογραφίες του Citan, αποκαλύπτουν την εταιρική ταυτότητα των επαγγελματικών Mercedes, σε ένα μοντέρνο και κομψό σχήμα.

Το Citan θα παράγεται σε τρία διαφορετικά μήκη 3,94 μέτρα (Compact), 4,32 μέτρα (Long) και 4,71 μέτρα (Extra Long). Ακολουθεί μια 5θέσια έκδοση με την ονομασία Citan Mixto, η οποία βασίζεται στο αμάξωμα των 4,71 μέτρων και διαθέτει πλαϊνές συρόμενες πόρτες. Η έκδοση Citan Kombi βασίζεται στο αμάξωμα των 4,32 μέτρων, διαθέτει 5θέσια διάταξη (με αναδίπλωση) και μπορεί να συνδυαστεί με μια ή δύο συρόμενες πίσω πόρτες. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του Citan, μπορεί να φτάσει ανάλογα με το αμάξωμα, μέχρι και τα 2200 kg.




Βασικό ενδιαφέρον για την γκάμα των κινητήρων, προκαλούν οι σύγχρονοι turbodiesel κινητήρες με απόδοση 75 και 110 ίππων. Μια έκδοση βενζίνης με compressor με απόδοση 114 ίππων, συνδυάζεται με πακέτο οικονομίας BlueEFFICIENCY.
Το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει σύστημα Start&Stop και ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση. Το πακέτο BlueEFFICIENCY θα προσφέρετε προαιρετικά και στις diesel εκδόσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν στον βασικό εξοπλισμό τους φίλτρο συγκράτησης σωματιδίων.
Η κίνηση στο Citan μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, με χειροκίνητα κιβώτια 5 και 6 σχέσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...