Kangoo ZE: International Van of the year 2012

Επικράτηση του ηλεκτρικού της Renault

  • -
  • -

Το Kangoo Z.E., το αμιγώς (100%) ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα της Renault, κατέκτησε τον τίτλο του «International Van of the year 2012». Η παραπάνω διάκριση απονεμήθηκε στο συγκεκριμένο μοντέλο ύστερα από ψηφοφορία της επιτροπής που αποτελείται από ευρωπαίους δημοσιογράφους εξειδικευμένους στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων. Είναι η πρώτη φορά που ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση, επικρατώντας πολλών ανταγωνιστικών επαγγελματικών μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αδιαμφισβήτητο κριτήριο στην τελική απόφαση των ψηφοφόρων είναι η οικονομία στη χρήση, αλλά και η αθόρυβη λειτουργία του. Χάρη στην τοποθέτηση των συσσωρευτών κάτω από το πάτωμα, το Kangoo Z.E. προσφέρει ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες, τον ίδιο όγκο και διαστάσεις φόρτωσης με το αντίστοιχο «αδελφό» μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το Kangoo Z.E. θα προσφέρεται σε δύο μήκη και 3 εκδόσεις αμαξώματος, οι οποίες κατασκευάζονται στο σύνολό τους από το εργοστάσιο της MCA Maubeuge και από τις ίδιες ακριβώς γραμμές παραγωγής που χρησιμοποιούνται και στο θερμικό Kangoo. Πρόκειται για τα μοντέλα Kangoo Maxi Z.E. 2θέσιο, Kangoo Maxi Z.E. 5θέσιο. Η συγκεκριμένη διαφοροποίηση βοηθά στην κάλυψη πολλαπλών αναγκών των επαγγελματιών πελατών, με ωφέλιμο όγκο από 3 έως 4,6 κυβ. μέτρα, και τη δυνατότητα μεταφοράς εμπορευμάτων αλλά και προσωπικού.

Το ηλεκτρικό Kangoo είναι το πρώτο όχημα της σειράς Renault Z.E., παρουσιάστηκε στις εκθέσεις της Renault στις 28 Οκτωβρίου. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 20.000€ για την Ευρωπαϊκή αγορά (χωρίς τις όποιες φορολογικές ελαφρύνσεις), ενώ η τιμή του Kangoo Z.E. στη Γαλλία βρίσκεται στα 15.000€ έχοντας αφαιρεθεί και η έκπτωση των 5,000€ που δικαιούται από το κράτος. Το κόστος ενοικίασης των συσσωρευτών ανέρχεται ενδεικτικά στα 72€ / μήνα, για χρονικό διάστημα 36 μηνών και για 10.000 χλμ/έτος.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...