Προβληματικό το μέλλον της Maybach

Σκέψεις για κλείσιμο της μάρκας

  • -
  • -

Άσχημα τα νέα για την Maybach, τον πολυτελή κλάδο της Mercedes-Benz, καθώς οι πωλήσεις συνεχίζουν να συρρικνώνονται, ενώ ο πρόεδρος της εταιρείας Dieter Zetsche προσφάτως αποφάσισε να σταματήσει τα σχέδια ανάπτυξης για τους αντικαταστάτες των Maybach 57 και 62. Τα νέα μοντέλα επρόκειτο να βγουν στην παραγωγή το 2014, ωστόσο η απόφαση ήταν να αφοσιωθούν άπαντες στα θέματα της Mercedes-Benz. Μάλιστα οι έρευνες αγοράς που πραγματοποίησαν οι Γερμανοί, κατέδειξαν ότι υπήρχαν περισσότερες ελπίδες στα προϊόντα της ίδιας της Mercedes αν αναβαθμίζονταν κατάλληλα να χτυπήσουν την αγορά των executive όπου κυριαρχεί η Rolls Royce, παρά τα μοντέλα της Maybach. Προς το σκοπό αυτό είναι και η επιλογή στην επόμενη γενιά της S-Class να υπάρχουν τρεις εκδόσεις μεταξονίου, καθώς και μίας κορυφαίας S600 Pullman.

Τα προβλήματα με τη Maybach αγγίζουν τη μάι δεκαετία, καθώς το 2002 η Mercedes-Benz αποφάσισε να μην αγοράσει την Bentley η οποία κατέληξε στο group της Volkswagen και προσηλώθηκε στην ξεχασμένη Maybach. Χρησιμοποιώντας τα μηχανικά μέρη από την S Class, αλλά χωρίς να υπάρχουν αισθητικές διαφοροποιήσεις, τα μοντέλα της Maybach «φώναζαν» από μακριά την καταγωγή τους με αναπόφευκτές επιπτώσεις στις πωλήσεις.

Πλέον τα μοντέλα Maybach 57 και 62 θα μείνουν στην παραγωγή μέχρι το 2013 ώσπου η πέμπτη γενιά S-Class αναλάβει τα ηνία.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...