Καυτό Panda δια χειρός Abarth

Με καρδιά TwinAir και πρεμιέρα το 2013

  • -
  • -

Σύμφωνα με Αγγλικό δημοσίευμα η Fiat ετοιμάζεται πυρετωδώς για την έλευση του νέου Panda ωστόσο η γκάμα θα διευρυνθεί πάραυτα. Σε δεκατέσσερις περίπου μήνες θα υπάρχει έκδοση με το λογότυπο της Abarth με πιο δυναμικές επιδόσεις για τους ανήσυχους οδηγούς. Το Panda Abarth αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2013, ωστόσο η ιστορία θυμίζει λίγο το Panda 100, με τους 100 ίππους από τον κινητήρα των 1,4 λίτρων, ο οποίος με 0-100km/h σε 9,5 δευτερόλεπτα ήταν οριακά επαρκείς για τους νέους οδηγούς που ήθελαν κάτι λίγο πιο γρήγορο.

Πλέον στο νέο Panda τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Κινητήρας του Abarth Panda θα είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του υπερτροφοδοτούμενου δικύλινδρου TwinAir των 875 κ.εκ. που θα έχει απόδοση 110 ίππους και θα προσφέρει αξιόλογες επιδόσεις. Σημειώστε 0-100km/h σε 8,5 δευτ. και τελική 177km/h. Το ίδιο μοτέρ θα κινεί επίσης και το νέο Panda 4x4.

Φυσικά το Abarth Panda θα έχει όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που θα δηλώνουν την μετατροπή από τον Ιταλικό οίκο και στις άμεσες επεμβάσεις θα περιλαμβάνονται οι κατακόκκινοι καθρέπτες, οι μπάρες στις πόρτες και οι 16άρες ζάντες και τον σκορπιό στο κέντρο. Στο εσωτερικό θα έχουμε bucket καθίσματα, σπορ τιμόνι και νέα χούφτα του λεβιέ ταχυτήτων. Οι πιο ουσιώδεις βελτιώσεις αφορούν τις σφιχτότερες αναρτήσεις και τα αναβαθμισμένα φρένα και η option ακόμη και 17ιντσων τροχών.

Τέλος η κορυφαία έκδοση του Abarth Panda θα είναι η Esseesse για την οποία είναι ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...