Η BMW αποκαλύπτει τα i3 και i8

Ηλεκτρικό πόλης και υβριδικό supercar έρχονται το 2013

  • -
  • -

Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες εικόνες των δύο νέων οικολογικών αυτοκινήτων της BMW που προσεγγίζουν το κοινό της μάρκας από τα δύο αντίθετα άκρα: Με το i3 ένα μικρό hatchback αμιγώς ηλεκτρικό που προορίζεται για τις αστικές μετακινήσεις και το i8 ένα υβριδικό supercar με επιδόσεις που δεν σέβονται το περιβάλλον.

Και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν την τεχνολογία κατασκευής αμαξώματος LifeDrive, η οποία διαιρεί το αυτοκίνητο σε δύο βασικά τμήματα. Το κάτω μέρος το οποίο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και περικλείει τη μπαταρία, τα μηχανικά μέρη των αναρτήσεων και μετάδοσης της κίνησης αλλά και το τμήμα το οποίο χαρίζει την απαραίτητη δοκιμή ακαμψία για την παθητική ασφάλεια. Το άνω τμήμα ουσιαστικά αποτελεί το κέλυφος της καμπίνας επιβατών το οποίο είναι κατασκευασμένο από το CFRP ένα συνθετικό υλικό που έχει την ίδια αντοχή με τον χάλυβα, αλλά ζυγίζει το μισό βάρος. Η τεχνική λύση που παρέχει το LifeDrive έχει καταφέρει να μειώσει το πρόβλημα του επιπλέον βάρους που αφορά σχεδόν κάθε ηλεκτροκίνητο με μπαταρίες. Το i3 είναι ψηλότερο και φαρδύτερο από ένα Golf, έχει μικρότερο μήκος κατά 30 εκατοστά και ζυγίζει 1250 κιλά, σχεδόν 50 κιλά λιγότερο από την πιο ελαφριά έκδοση του γερμανικού hatchback.

Το γράμμα «i» τονίζει ακριβώς την οικολογική ταυτότητα της συγκεκριμένης σειράς μοντέλων της BMW, κομίζοντας παράλληλα ορισμένα στυλιστικά χαρακτηριστικά ώστε να είναι ευδιάκριτη η διαφορετικότητα όλων των «i». Για παράδειγμα το μπλε δακτυλίδι στο σήμα της BMW και οι μπλε τόνοι που κοσμούν τα δύο «νεφρά» της χαρακτηριστική γρίλια των BMW. Στα φανάρια δεν συναντάμε διπλά κυκλικά φώτα, αλλά led σε σχήμα U.

Αναλυτικότερα διαβάστε για το i3 και το i8.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...