Αποκάλυψη: Τα πρώτα σκίτσα του νέου Panda

Έρχεται το μικρό της Fiat στη Φρανκφούρτη

  • -
  • -

Τα πρώτα σκίτσα που δημοσίευσε το ιταλικό site al Volante από το νέο Panda που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2012 διέρρευσαν, έτσι δεν υπάρχει πλέον κανένα μυστήριο για το πώς θα είναι εμφανισιακά το νέο μικρό της Fiat. Μάλιστα κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις δοκιμές των αυτοκινήτων προπαραγωγής επί του δρόμου, οπότε το μεγάλο μυστικό είναι ότι έρχεται τάχιστα νέο Panda.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αυτά που δεν πρόκειται να αλλάξουν στη νέα γενιά Panda είναι οι αναλογίες του αμαξώματος, όμως θα μεγαλώσει ελάχιστα ώστε να υπάρχει λίγος περισσότερος χώρος για τους επιβαίνοντες. Το αμάξωμα θα παραμείνει αποκλειστικά πεντάθυρο και θα υπάρχει στη γκάμα τόσο η γρήγορη έκδοση sport όσο και η τετρακίνητη έκδοση με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Και πάμε σε αυτά που αλλάζουν.

Το νέο μικρό θα έχει πιο αεροδυναμική εμφάνιση, με λίγο πιο έντονες καμπύλες στον ουρανό, φαρδύτερη γρίλια στο ψυγείο και μεγαλύτερα φανάρια. Στη μάσκα θα υπάρχει μια ψαρωτικών διαστάσεων εισαγωγή αέρα, η οποία θα προδιαθέτει για σπορ καταστάσεις όμως τα αστικά καθήκοντα υπερισχύουν σε κάθε περίσταση.

Από πλευράς κινητήρων η Fiat θα χρησιμοποιήσει τη γκάμα από το 500αράκι, υιοθετώντας τον 1.2 με τους 69 ίππους και των diesel των 1.3 λίτρων με τους 75 ίππους και την εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Υπάρχουν σκέψεις επίσης για χρήση των νέων twin air με κυβισμό 900 κ.εκ. με ατμοσφαιρική αναπνοή ή turbo. Στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται και μια υβριδική εκδοχή. Η παρουσίαση του νέου Panda πιθανότατα να αποτελέσει την έκπληξη της φετινής Φρανκφούρτης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...