Νέες εικόνες από Mercedes B-Class

Στη Φρανκφούρτη η επίσημη πρεμιέρα

  • -
  • -

Στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης 2011 που θα διεξαχθεί 15-25 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει η Mercedes-Benz τη δεύτερη γενιά της B-Class. Το νέο μοντέλο θα είναι ένα από τα τέσσερα καινούργια μικρά αυτοκίνητα της εταιρείας που θα κατασκευάζονται στη Γερμανία και την Ουγγαρία. Από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, φαίνεται ο ξεκάθαρος MPV σχεδιασμός με δυναμικές πινελιές όπως το νεύρο στο πλάι και τα φώτα με LED.Το μεταξόνιο των 2,7 m υπόσχεται μεγάλους χώρους στη καμπίνα, ενώ η νέα πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων θα προσφέρει καλύτερο κράτημα.

Κάτω από το καπό ολοκαίνουριος θα είναι ο τετρακύλινδρος 1.600άρης βενζινοκινητήρας με turbo σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 125 και 156 ίππους. Διαθέτει τρίτης γενιάς σύστημα άμεσου ψεκασμού η οποία υιοθετήθηκε για πρώτη φορά στους BlueDirect V6 και V8. Ο turbodiesel είναι ο τροποποιημένος της C Class με common rail τρίτης γενιάς που λειτουργεί σε πίεση 1800 bar, στον οποίο μειώθηκε ο κυβισμός στα 1,8 λίτρα και αποδίδει ανάλογα τις ρυθμίσεις 109 ή 136 ίππους. Στη νέα B-Class θα κάνει πρεμιέρα και το νέο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT το οποίο διαθέτει ηλεκτρική αντλία λαδιού ώστε να ενεργοποιείται το σύστημα start-stop.

Ακόμη, η συνεργασία με τον όμιλο Renault-Nissan θα αποδώσει νέους κινητήρες 1.0, 1.2 και 1,4 λίτρων, κάποιοι από τους οποίους θα βρουν θέση κάτω από το καπό της νέας B-Class. Αργότερα, μεταξύ 2013 και 2014 θα ακολουθήσουν οι green εκδόσεις: μια mild-hybrid, μια plug-in hybrid, μια αμοιγώς ηλεκτρική και μια υδρογόνου F-Cell. Τέλος, η νέα πλατφόρμα έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να μπορεί να δεχθεί σύστημα κίνησης είτε στους εμπρός είτε και στους τέσσερις τροχούς. Για το λόγο αυτό όλοι τετρακύλινδροι κινητήρες έχουν μελετηθεί για τοποθέτηση τόσο στον εγκάρσιο όσο και στο διαμήκη άξονα.

Η νέα B-Class θα λανσαριστεί στις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές στα τέλη του 2011. Θα την ακολουθήσει η καινούργια A-Class στην 3θυρη και πιο σπορ εκδοχή της, ενώ τη γκάμα θα ολοκληρώσουν δύο εντελώς νέα μοντέλα: ένα μικρό Crossover με πιθανότερη ονομασία BLK και ένα σεντάν μικρότερο της C-Class για να ανταγωνιστεί το A3 Sedan. Άγνωστο ωστόσο παραμένει αν το τελευταίο θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, μιας και προορίζεται κυρίως για τις ΗΠΑ και την Κίνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...