Opel Zafira Tourer

Πρεμιέρα στην Φρανκφούρτη

  • -
  • -

Η στενή σχεδιαστικά γραμμή με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στη Γενεύη ακολουθεί τον ρυθμό του Ampera και του καταξιωμένου εμπορικά πλέον Insignia, για το νέο Zafira Tourer, που παρουσιάστηκε επίσημα στη Φρανκφούρτη. Με πιο premium προσέγγιση σε σχέση με σημεριν Zafira, το νέο μοντέλο θα δίνει έμφαση εκτός από την πρακτικότητα και στην υψηλή αισθητική. Ανάμεσα στα νέα σχεδιαστικά στοιχεία, είναι και η εντυπωσιακή πανοραμική οροφή, παρόμοια με αυτή του Astra GTC του 2005. Το μήκος του νέου Zafira Tourer έχει αυξηθεί φτάνοντας τα 4,66 μέτρα. Σημαντικό όφελος για τους χώρους των επιβατών προσφέρει και το αυξημένο μεταξόνιο των 2,76 μέτρων, το οποίο είναι 57 mm μεγαλύτερο από το Zafira.

Το νέο Zafira Tourer ακολουθεί τον πετυχημένο δρόμο της 7θέσιας διάταξης στο εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών. Για την περίσταση το σύστημα FLEX 7 έχει εξελιχθεί με γνώμονα την άνεση και την πρακτικότητα. Η τρίτη σειρά καθισμάτων αναδιπλώνεται ιδανικά, δημιουργώντας έναν εντελώς επίπεδο χώρο αποσκευών, ενώ πλέον η δεύτερη σειρά αποτελείται από τρεις ξεχωριστές θέσεις με διαμήκης διαδρομή 210 mm. Η μεσαία θέση της δεύτερης σειράς καθισμάτων μπορεί πλέον να αναδιπλωθεί με έναν έξυπνο μηχανισμό, δημιουργώντας υποβραχίονα για τις άλλες δύο θέσεις και μετακινώντας κατάλληλα τα πλαϊνά καθίσματα να δημιουργηθεί μια εξαιρετικά άνετη 4θέσια διαμόρφωση στο εσωτερικό, ιδανική για πολύωρες μετακινήσεις. Ο χώρος αποσκευών στην 5θέσια διάταξη είναι 710 lt, ενώ αναδιπλώνοντας την μεσαία σειρά καθισμάτων δημιουργείται ένας αχανής χώρος φόρτωσης 1860 lt. Οι έξυπνοι χώροι για μικροαντικείμενα στολίζουν διάσπαρτα την καμπίνα των επιβατών. Παράλληλα, θα είναι διαθέσιμο και το καινοτόμο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων FlexFix, το οποίο βρίσκεται στον πίσω προφυλακτήρα.

Δύναμη και οικονομία

Στο θέμα των κινητήρων η πλούσια γκάμα της Opel δίνει λύσεις για σχεδόν όλες τις απαιτήσεις, όσον αφορά την απόδοση αλλά και την οικονομία καυσίμου. Οι κινητήρες βενζίνης των 1,4 λίτρων (turbo) 120 και 140 ίππων, θα συνδυάζονται με χειροκίνητα ή αυτόματα συστήματα μετάδοσης (6 σχέσεων). Η έκδοση CDTi diesel των 2,0 λίτρων θα διατίθεται σε τρεις παραλλαγές απόδοσης 110, 130 και 165 ίππων. Στο νέο Zafira Tourer μπορείτε να υπολογίζεται πλέον και στο σύστημα Start&Stop, ενώ αργότερα θα παρουσιαστούν και εκδόσεις με καύσιμο φυσικό αέριο CNG και υγραέριο LPG. Η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση FlexRide θα συνδυάζεται επίσης, διαθέτοντας τρία προγράμματα λειτουργίας Tour, Standart και Sport. Το πακέτο των ηλεκτρονικών βοηθημάτων ασφάλειας, περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες λειτουργίες που προειδοποιούν και προστατεύουν οδηγό και επιβάτες. Μερικούς μήνες μετά το εμπορικό λανσάρισμα του νέου Zafira Tourer αναμένονται και οι πιο δυνατές εκδόσεις βενζίνης, με προσανατολισμό στα απόλυτα νούμερα επιδόσεων και κοινό τους πιο ανήσυχους οικογενειάρχες!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...