Υβριδικά plug-in από τη VW το 2013

Τα επαναφορτιζόμενα είναι το άμεσο μέλλον

  • -
  • -

Δια στόματος του ισχυρού άντρα του ομίλου της VW καθ. κ. Martin Winterkorn σε ομιλία του στο 32ο Vienna Motor Symposium, ανακοινώθηκε ότι η γερμανική εταιρία θα ξεκινήσει την παραγωγή επαναφορτιζόμενων υβριδικών το 2013/4.

«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα επηρεάσουν με πολλαπλούς τρόπους το μέλλον της αυτοκίνησης και η Volkswagen θα είναι παρούσα με τεχνολογίες αιχμής. Μεσοπρόθεσμα τα plug-in υβριδικά προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες καθώς συνδυάζουν τα καλά της ηλεκτροκίνησης με τα πλεονεκτήματα των συμβατικών κινητήρων», δήλωσε ο Πρόεδρος του VW Group. «Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα μεγάλο εγχείρημα για την αυτοκινητοβιομηχανία καθώς θα αναθεωρηθεί ο τρόπος σκέψης όλων: κατασκευαστών, προμηθευτών, επιστημόνων, πολιτικών» συμπλήρωσε ο κ. Winterkorn ενώ παράλληλα τόνισε ότι απαιτείται στοχευμένη έρευνα στον τομέα της ηλεκτροχημείας με υψηλή χρηματοδότηση για την τεχνολογία των μπαταριών.

Με την ευκαιρία του συμποσίου, η VW παρουσίασε δύο νέους κινητήρες οι οποίοι θα είναι σύντομα διαθέσιμοι για τα μοντέλα της εταιρείας και αφορούν έναν 1.4 TSI Ε85 με 160 ίππους που μπορεί να λειτουργήσει με μίγμα αιθανόλης-βενζίνης και έναν 2.0 TDI ο οποίος υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις της πολιτεία της Καλιφόρνια για τα ULEV (Ultra Low Emission Vehicle).

Ο 1.4 TSI E85 θα συνδυάζεται με 7ταχυτο κιβώτιο DSG και θα τοποθετηθεί αρχικά στα Passat και Passat CC που θα πουληθούν στη Σουηδία και Νορβηγία όπου υπάρχει ανεπτυγμένο δίκτυο τροφοδοσίας με το συγκεκριμένο καύσιμο. Έχει κατανάλωση 8,8 l/100km  και εκπομπές CO2 144g/km, 7% λιγότερες από τον συμβατικό κινητήρα αμόλυβδης βενζίνης.

Ο νέος δίλιτρος diesel απευθύνεται όχι μόνο στο Ευρωπαϊκό κοινό αλλά κυρίως στους Αμερικανούς οι οποίοι αγνοούν παντελώς τη χρήση diesel ως καύσιμο.  Μάλιστα η VW και η Audi έχουν επιτύχει σημαντικά μερίδια στην αγορά των diesel και ο νέος ULEV των 140 ίππων θα βοηθήσει αρκετά τη μάρκα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...