Νέο Honda Civic Hybrid

Με 1.5 i-VTEC και μπαταρίες ιόντων λιθίου

  • -
  • -

Μαζί με την αμερικανική έκδοση του καινούργιου Civic, η Honda λάνσαρε στη Νέα Υόρκη και το νέο υβριδικό της γκάμας. Το Civic Hybrid της αμερικανικής αγοράς δεν θα διαφέρει σημαντικά με την ευρωπαϊκή έκδοση, οπότε μέσα στο 2012 περιμένουμε το νέο μοντέλο που θα έρθει στην Ευρώπη να έχει τα ίδια, αναβαθμισμένα μηχανικά μέρη. Η πρώτη μεγάλη αλλαγή αφορά τον βενζινοκινητήρα, ο οποίος είναι πλέον 1.5 i-VTEC αντί για 1.3 (πιθανότατα ίδιος με του CR-Z), ενώ ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος Integrated Motor Assist (IMA) είναι ελαφρύτερος και μεγαλύτερος και αποδίδει 23 ίππους. Η συνολική ισχύς του αυτοκινήτου φτάνει τους 110 ίππους στις 5.500 rpm και η ροπή τα 172 Nm στις 1.000-3.500 rpm. Η 3η σημαντική αλλαγή αφορά τις μπαταρίες, οι οποίες είναι πλέον τεχνολογίας ιόντων λιθίου αντικαθιστώντας τις νικελίου-υδριδίου μετάλλου του τωρινού μοντέλου.

Το πλήρως αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα εξασφαλίζει καλύτερη κατανάλωση σε όλες τις συνθήκες (εντός - εκτός πόλης και συνδυασμένη): 5,3 lt/100 km για την αμερικανική έκδοση. Για το ευρωπαϊκό μοντέλο αναμένεται καλύτερη μέση κατανάλωση από τα 4,6 lt/100 km του τωρινού μοντέλου. Τέλος, το αμερικανικό Civic Hybrid διατίθεται αποκλειστικά με κιβώτιο CVT.

Η λειτουργία του ΙΜΑ παραμένει ίδια. Κατά την επιτάχυνση, την κίνηση δίνει είτε ο βενζινοκινητήρας είτε ο βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας μαζί. Στο ρολάρισμα, λειτουργεί ο κινητήρας βενζίνης ή ο ηλεκτροκινητήρας ή και οι δύο. Στο φρενάρισμα, ο βενζινοκινητήρας απενεργοποιείται και ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια για να τροφοδοτήσει την μπαταρία. Στις στάσεις, ο κινητήρας σβήνει αυτόματα βοηθώντας στην εξοικονόμηση καυσίμου και στη μείωση των εκπομπών CO2, ενώ επανεκκινεί επίσης αυτόματα με την απελευθέρωση του πεντάλ φρένων. Η ευρωπαϊκή έκδοση του νέου Civic Hybrid θα κάνει πιθανότατα την επίσημη εμφάνισή του στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο και αναμένεται στην αγορά το 2012.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...