Motore Centrale R230

Το κεντρομήχανο Abarth 500!

  • -
  • -

Παιχνίδι εντυπωσιασμού από την ιταλική εταιρεία Aznom, η οποία εν μέρει κάνει πραγματικότητα, το όνειρο πολλών φανατικών οπαδών του νέου 500. Φυσικά αναφερόμαστε στο Motore Centrale R230, το μικρό πισωκίνητο κεντρομήχανο Abarth 500.

Το ιδιαίτερο δημιούργημα της Aznom χρησιμοποιεί την σιλουέτα του νέου Abarth 500. Ο κινητήρας των 230 ίππων είναι τοποθετημένος στο κέντρο της κατασκευής, ενώ η δύναμη μεταφέρεται ιδανικά στους πίσω τροχούς. Η ιδέα αυτή δεν είναι ακριβώς πρωτότυπη, αφού ακολουθεί τα χνάρια του Renault Clio V6.

Ο κινητήρας είναι σοφά τοποθετημένος πίσω από τα εμπρός καθίσματα, ικανοποιώντας ιδανικά την εξίσωση κατανομής του βάρους. Όπως είναι φυσικό οι δύο μικρές πίσω θέσεις του 500 έχουν εξαφανιστεί, ενώ για λόγους κατανομής βάρους και η μπαταρία έχει μετακομίσει πίσω.

Αντί για κάποιο πιο ισχυρό σύνολο από τα ράφια του Fiat Group, η Aznom εξέλιξε τον υπάρχοντα 1.4 turbo κινητήρα. Η απόδοση έχει ανέβει στους 230 ίππους και τα 330 Nm ροπής. Αλλά για όσους δεν αρκεί η ιπποδύναμη αυτή, θα υπάρχει και η έκδοση Pista, με απόδοση 280 ίππων και βάρος μόλις 900 kg.

Τιμές και φωτογραφικό υλικό δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί από την Aznom, η οποία προβλέπει ότι θα κατασκευάζει περί τα 30 Motore Centrale R230 το χρόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...