Volkswagen Bugster

Porsche Boxster "αλά" Beetle!

  • -
  • -

Αν και οι μέρες (στις 18 Απριλίου) πλησιάζουν για την παρουσίαση του νέου Σκαραβαίου του 21 αιώνα, μια νέα δημιουργία τραβά το ενδιαφέρον. Υπεύθυνοι του συγκεκριμένου project είναι η Αυστριακή εταιρεία Carmaxx Classics.

Αυτό που βλέπεται στις φωτογραφίες δεν είναι άλλος ένας ανακατασκευασμένος Σκαραβαίος, αλλά μια μεταμφιεσμένη Porsche Boxster, δίνοντας στην ιδιότυπη αυτή κατασκευή το όνομα Bugster. Συγκεκριμένα πρόκειται για το αμάξωμα ενός Σκαραβαίου, πάνω στο πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη του γνωστού κεντρομήχανου Roadster . Το αμάξωμα που τυλίγει το πλαίσιο της Boxster, προέρχεται από έναν Σκαραβαίο 1302 S του 1973.

Επίσημα το αυτοκίνητο αναφέρεται σαν μια Porsche Boxster S με μεταποιημένο αμάξωμα. Την κίνηση στους πίσω τροχούς δίνει ο 6κύλινδρος επίπεδος κινητήρας, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 270 ίππους και συνδυάζεται με ένα κιβώτιο 6 σχέσεων. Τα 0-100 km/h σε 5,0 sec και οι τελική ταχύτητα των 229 km/h αποτελούν ενδεικτικά στοιχεία, των επιδόσεων του Bugster στο δρόμο. Το βάρος της κατασκευής φτάνει τα 1.100 kg, ενώ οι Αυστριακοί ισχυρίζονται ότι καταναλώνει κατά μέσο όρο, μόλις 9,0 lt/100km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...