Νέο VW Golf Cabriolet

Παρών στη Γενεύη

  • -
  • -

Μια από τις σπουδαίες παγκόσμιες πρεμιέρες της Γενεύης είναι η παρουσίαση του νέου Golf cabriolet. Επιλέγοντας την υφασμάτινη οροφή και τετραθέσια διάταξη ξεκινά μια νέα σελίδα στην ιστορία του μοντέλου. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε το τρίθυρο αμάξωμα διαφοροποιημένο ως προς το πίσω μέρος του με την προσθήκη της ανοιγόμενης οροφής της οποία η σχεδιαστική γραμμή είναι πιο χαμηλή σε σχέση με το τυπικό Golf. Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι τα πίσω φώτα τεχνολογίας LED, όμοια με αυτά του GTI.

Επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί μια υφασμάτινη οροφή η οποία ανοίγει με ηλεκτρουδραυλικό μηχανισμό σε 9,5 μόλις δευτερόλεπτα ακόμη και εν κινήσει εφόσον η ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 30km/h. Για την ασφαλή μεταφορά των τεσσάρων επιβατών στο νέο Cabriolet υπάρχει πτυσσόμενη μπάρα προστασίας σε ανατροπή και πέρα από τους συνήθεις αερόσακους που προσφέρονται σε όλα τα Golf επιπλέον υπάρχει αερόσακος γονάτων για τον οδηγό. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία έχει δοθεί μεγάλη σημασία στο σχεδιασμό και στην επιλογή των υλικών της υφασμάτινης οροφής ώστε να προσφέρεται η βέλτιστη ηχομόνωση και να υπερτερεί το Golf έναντι των προτάσεων του ανταγωνισμού της κατηγορίας

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τη γνώριμη γκάμα των βενζινοκινητήρων της VW με κυβισμό από 1,2 έως 2,0 λίτρα και απόδοση από 105 ίππους έως 210 ίππους. Το επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG προσφέρεται προαιρετικά σε όλους του κινητήρες βενζίνης και σε έναν TDI, ενώ η τρεις διαθέσιμες εκδόσεις BlueMotion θα περιλαμβάνουν τα στοιχεία εξοπλισμού που μειώνουν θεαματικά τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση. Για να πάρετε μια ιδέα ο 1.6TDΙ των 105 ίππων τεχνολογίας BlueMotion έχει μικτή κατανάλωση 4,4l/100km και εκπομπές CO2 μόλις 117g/km. Από πλευράς τιμής η VW έχει ανακοινώσει ότι στη Γερμανία θα ξεκινά από 23.625 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...