Νέο coupe από τη Hyundai

Πρεμιέρα για το Veloster στις ΗΠΑ

  • -
  • -

Η Hyundai δεν χάνει ευκαιρία να παροσιάζει στο κοινό το νέο της coupe Veloster. Μετά την επίσημη πρεμιέρα στο Detroit σειρά είχε και η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βορείου Αμερικής που γίνεται στο Σικάγο. Το νέο Veloster βασίστηκε στο πρωτότυπο coupe που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Σεούλ το 2007 και κρύβει μέσα του το πνεύμα της αρχικής ιδέας αλλά συγχρόνως αντικατοπτρίζει το νέο σχεδιαστικό τρόπο σκέψης της Hyundai. Το Veloster διαφοροποιείται από τα παραδοσιακά κουπέ μοντέλα χάρη στη μοναδική τρίθυρη διάταξη του, όπου η τρίτη πόρτα βρίσκεται στη δεξιά μεριά του αμαξώματος για εύκολη πρόσβαση στο πίσω κάθισμα. Η εξωτερική λαβή της τρίτης αυτής πόρτας βρίσκεται κρυμμένη στο αμάξωμα ώστε να εξασφαλίζεται η ελκυστική coupe αισθητική.

Στο Veloster εφαρμόζεται η γνωστή σχεδιαστική μανιέρα «fluidic sculpture» της Hyundai, με αντιπροσωπευτικό στοιχείο τις κομψές, χυτές γραμμές. Οι χαρακτηριστικές μαύρες μπροστινές κολώνες αποτελούν οπτική συνέχεια του παρμπρίζ με τα παράθυρα δημιουργώντας ένα ενιαίο σχεδιαστικό μοτίβο. Η τεράστια εξαγωνική μάσκα φέρει στο κέντρο τον λογότυπο της Hyundai με τις λεπτομέρειες των αεραγωγών στο καπό και τις εισαγωγές αέρα στα άκρα του προφυλακτήρα να δίνουν μια sport διάθεση στο Veloster. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το πολύ μικρό κρύσταλλο της παραδοσιακής πόρτας του χώρου αποσκευών και τη διπλή εξάτμιση η οποία είναι τοποθετημένη στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα.

Το Veloster θα εφοδιάζεται με το πρώτο κιβώτιο έξι ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη της Hyundai. Από πλευράς κινητήρων θα είναι διαθέσιμος ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης GDI 1,6 λίτρων των 138 ίππων που σύμφωνα με τη Hyundai θα προσφέρει χαμηλή  κατανάλωση κι εκπομπές CO2. Στην Ευρώπη το Veloster θα έχει την υποστήριξη του πακέτου Five Year Triple Care της Hyundai, το οποίο περιλαμβάνει πενταετή εγγύηση για απεριόριστα χιλιόμετρα, πενταετή οδική βοήθεια και δωρεάν τεχνικό έλεγχο του οχήματος για πέντε χρόνια. Περισσότερα νέα θα έχουμε κατά την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα στην Έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...