Opel Zafira Tourer Concept

Προπομπός του νέου Zafira

  • -
  • -

Την Έκθεση της Γενεύης 2011 επέλεξε η Opel για να παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο που μας προϊδεάζει για τον αντικαταστάτη του Zafira. Με σύνθημα “Lounge On Wheels” (βλέπε video), το Zafira Tourer Concept διαθέτει ένα ευάερο και φωτεινό εσωτερικό με υψηλή ποιότητα κατασκευής και αρκετά σπορ χαρακτήρα.

 

Βασιλικές ανέσεις στο εσωτερικό

Το νέο πολυμορφικό της Opel προσφέρει υποδειγματική ευελιξία καμπίνας ικανοποιώντας σχεδόν όλες τις απαιτήσεις διάταξης χώρων και δίνοντας έμφαση στα πίσω καθίσματα. Το σύστημα Flex7 με τα 7 καθίσματα που λανσάρισε για πρώτη φορά το Zafira εξελίχθηκε κι άλλο. Η τρίτη σειρά μπορεί όπως πάντα να αναδιπλώνεται πλήρως στο δάπεδο, ενώ εντελώς αυτόματα, με το πάτημα ενός μπουτόν και χάρη σε έναν έξυπνο, νέο μηχανισμό αναδίπλωσης, η πλάτη του μεσαίου καθίσματος της δεύτερης σειράς μεταμορφώνεται σε άνετα υποβραχιόνια για τους επιβάτες των εξωτερικών καθισμάτων. Στη συνέχεια αυτά μπορούν να μετακινηθούν προς τα πίσω και μέσα, δημιουργώντας μέγιστο χώρο για τα χέρια και τα πόδια των επιβατών. Έτσι, η πενταθέσια διάταξη μπορεί να μεταμορφώνεται σε μία ευρύχωρη καμπίνα με τέσσερις θέσεις, με τα επεκτεινόμενα υποπόδια να συμβάλλουν στο τέλειο κάθισμα για ξεκούραστα ταξίδια.

Το εσωτερικό κυριολεκτικά λούζεται στο φως, αφού το πανοραμικό παρμπρίζ καταλήγει στη μεγάλη κρυστάλλινη ηλιοροφή, η οποία εκτείνεται μέχρι το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. Μία ξεχωριστή πινελιά είναι ένα δεύτερο πάνελ από high-tech συνθετικό υλικό πλαισιωμένο από λυχνίες LED. Μικροσκοπικά μεταλλικά ρινίσματα εμφυτεύονται μέσα στο πλαστικό αντανακλώντας το φως και αναδύοντας ένα ευχάριστο, γλυκό φως σε διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου. «Χρησιμοποιήσαμε τη φιλοσοφία ‘lounge’ σε αυτοκίνητο» σχολιάζει ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης Opel, συμπληρώνοντας: «Ένα σαλόνι (lounge) είναι το μέρος στο οποίο θέλεις να ‘δραπετεύσεις’ και να χαλαρώσεις, εκεί που πραγματικά επιθυμείς να βρίσκεσαι. Επιχειρήσαμε να μεταφέρουμε την ίδια αίσθηση στο πολυμορφικό όχημα ενός όγκου δημιουργώντας έναν ακαταμάχητο χώρο για τους επιβαίνοντες».

 

Δυναμική σχεδίαση και 1.4 Turbo

Εξωτερικά, ξεχωρίζουν οι εντυπωσιακοί προβολείς σε σχήμα φτερού που δημιουργούν μία δυναμική εμφάνιση. Η μεσαία γραμμή κινείται προς τα πάνω σαν ένα μπαστούνι του χόκεϊ, ενώ τα σκούρα πίσω φώτα σε σχήμα λεπίδας με τεχνολογία LED αγκαλιάζουν το πλάι του αμαξώματος και την πίσω πόρτα. Γενικά, η σχεδίαση διατηρεί το γνωστό στυλ του Zafira, προσαρμοσμένο στη σύγχρονη αισθητική γραμμή της μάρκας. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 1.400άρης Tubro της νέας γενιάς κινητήρων της Opel με σύστημα Start/Stop. Άγνωστη παραμένει η ισχύς, αν και στην έκδοση παραγωγής αναμένεται να τοποθετηθούν οι γνωστές εκδόσεις 120 και 140 ίππων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...