Νέο Hyundai i10

Ανανέωση με σφραγίδα Blue

  • -
  • -

Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στα μικρά αυτοκίνητα πόλης προκάλεσε αρκετούς κατασκευαστές στο να επισπεύσουν την ανανέωση των μοντέλων τους. Η Hyundai αποφάσισε ένα γενναίο φρεσκάρισμα ώστε το i10 να ακολουθεί τις απαιτήσεις ης αγοράς τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια.

Η σημαντικότερη αλλαγή στο i10 είναι η χρήση του νέου τρικύλινδρου κινητήρα με κυβισμό 1000 κ.εκ. της σειράς Kappa που διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων ώστε να αποδίδει υψηλότερη ισχύ και ροπή σε σχέση με τον απερχόμενο τετρακύλινδρο των 1,1 λίτρων της σειρά Epsilon.

Παράλληλα στο i10 η Hyundai λανσάρει για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής τη οικογένεια Blue, που ουσιαστικά  είναι μια σειρά μοντέλων στις οποίες δίνεται προτεραιότητα στα περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια. Τα μοντέλα Blue υιοθετούν τις κατάλληλες τεχνολογικές λύσεις ώστε να έχουν χαμηλούς ρύπους και κατανάλωση, ενώ κατασκευαστικά το αυτοκίνητο είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Έτσι η «eco» έκδοση της νέας γενιάς i10 θα εκπέμπει μόλις 99gr/km CO2 και θα απαλλάσσεται από την υποχρέωση πληρωμής τελών κυκλοφορίας.

Το μικρό Κορεατικό εξελίσσει τη φιλοσοφία «ρέουσας γλυπτικής», όπως την ονόμασαν τη σχεδιαστική φιλοσοφία  οι σχεδιαστές της Hyundai και χρησιμοποιούν νέο εμπρός προφυλακτήρα με εξαγωνική γρίλια, ανασχεδιασμένα φανάρια εμπρός-πίσω και ενσωματώνουν μικρά φλας στους πλευρικούς καθρέπτες. Στο εσωτερικό δεν έχουμε σοβαρές αλλαγές και τη φρεσκάδα του νέου i10 αναδεικνύει ο νέος πίνακας οργάνων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...