Νέο Honda Jazz hybrid

Έρχεται το φθηνότερο υβριδικό

  • -
  • -

Η Honda ετοιμάζεται για το λανσάρισμα σε λίγους μήνες του φθηνότερου υβριδικού της αγοράς τουλάχιστον για την αγγλική αγορά αλλά πιστεύουμε ότι αυτό θα ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη. H Honda μας το παρουσίασε ήδη στο σαλόνι του Παρισιού που μας πέρασε αλλά ακόμη δεν υπάρχουν οι τεχνικές του λεπτομέρειες.

Το Jazz θα είναι το πρώτο supermini που θα διαθέτει υβριδική διάταξη σε πολύ ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με ό,τι υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά μέχρι τώρα. Βέβαια από πλευράς κατανάλωσης και εκπομπών CO2 δεν είναι και το πιο «πράσινο» παρά το γεγονός ότι διαθέτει μετάδοση τύπου CVT, υβριδική διάταξη και επιπλέον σύστημα start-stop για τον κινητήρα. Το Jazz hybrid θα εκπέμπει 104g/km, τιμή που είναι πολύ παραπάνω από τα 89g/km που εκπέμπει το υβριδικό Auris και κοντά στα 99g/km ενός diesel Ford Fiesta.

Οι μηχανικοί της Honda προσβλέποντας στην παγκόσμια αγορά αποφάσισαν να μην τοποθετήσουν πιο μεγάλη μπαταρία στο υβριδικό σύστημα ώστε να μην ανέβει το κόστος και να παραμείνει το Jazz στα οικονομικά πλαίσια του εφικτού. Το Jazz αναμένεται την άνοιξη και θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία. Η τιμή του στην Αγγλία εκτιμάται ότι θα αγγίξει τις 15.995 λίρες δηλαδή 18800 ευρώ και θα είναι σχεδόν 3500 ευρώ λιγότερα από αυτά που θα πρέπει να ξοδέψει κανείς για να αποκτήσει ένα Auris Hybrid.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...