Auto Show 2010: Nissan Micra

Συγκρατημένο μέγεθος, σύγχρονος χαρακτήρας

  • -
  • -

Επίσημα και στην χώρα μας η νέα γενιά του Nissan Micra. Διατηρώντας εν μέρει τις διαστάσεις του προκατόχου του (ελάχιστα μεγαλύτερο μόνο σε μήκος – 3.780 mm) το νέο Micra προβάλλει ένα πιο αστικό και πρακτικό προφίλ, στοχεύοντας στην απερίσκεπτη και οικονομική καθημερινή μετακίνηση. Η τέταρτη γενιά Micra θα πωλείται ούτε λίγο ούτε πολύ σε 160 χώρες. Βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα (V-Platform) η οποία έχει μελετηθεί ώστε να εξοικονομηθεί βάρος (910 – 980 kg απόβαρο), ενώ από πλευράς διαστάσεων το νέο Micra είναι ελάχιστα μεγαλύτερο σε μήκος αλλά όχι σε πλάτος και ύψος, όπου υπολείπεται ελάχιστα. Σχεδιαστικά δεν πρωτοτυπεί, αλλά ακολουθεί μια πιο συμβατική και περισσότερο αποδεκτή από το ευρύ κοινό προσέγγιση.

Στο εσωτερικό έχουν γίνει επιλογές με έμφαση στη λειτουργικότητα και λόγω του μεγαλύτερου μεταξονίου, οι χώροι για τους επιβάτες είναι μεγαλύτεροι. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 230 λίτρων και φτάνει τα 540 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Εντελώς νέοι είναι οι δύο 3κύλινδροι κινητήρες των 1,2 λίτρων που θα το εφοδιάζουν εκ των οποίων, ο μεν πρώτος διαθέτει μεταβλητό χρονισμό και αποδίδει 80 ίππους (CO2 115gr/km), ο δε δεύτερος έχει μηχανικό υπερσυμπιεστή, άμεσο ψεκασμό και αποδίδει 98 ίππους (CO2 95gr/km) και θα είναι διαθέσιμος από την άνοιξη. Το παρών θα δίνει και ένα σύστημα Start&Stop, για την επιπλέον εξοικονόμηση καυσίμου. Εκτός από βασικό κιβώτιο 5 σχέσεων, θα προσφέρεται προαιρετικά  ένα εντελώς νέο κιβώτιο CVT.

Περισσότερα στοιχεία για τον εξοπλισμό και τις τιμές του νέου Micra στην ελληνική αγορά αναμένονται σύντομα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...