Νέα Mercedes SLK

Πιο «λαμπερή» στο δρόμο

  • -
  • -

H τρίτη γενιά της Mercedes SLK διατίθεται πλέον και επίσημα στην Ευρώπη. Το νέο μοντέλο δεν στηρίζεται μόνο στην εμφάνιση και τον premium χαρακτήρα, αλλά έχει πιο ουσιαστική παρουσία στο δρόμο. Εξαιρετικά πετυχημένο το σενάριο των Γερμανών, για ένα πιο προσιτό Roadster, από την πρώτη γενιά του μοντέλου, το 1997. Αν και ο ανταγωνισμός από BMW, Audi και Porsche καλά κρατεί, η SLK δημιούργησε το δικό της κοινό, έχοντας παράλληλα μια σημαντική επιρροή στο γυναικείο φύλο, που την επιλέγει, αψηφώντας τον ανταγωνισμό. Βέβαια οι Γερμανοί με την νέα SLK, αναζητούν και το πιο οδηγοκεντρικό ανδρικό κοινό της κατηγορίας, που στρέφεται κυρίως στον ανταγωνισμό.

Στο θέμα της εμφάνισης το εμπρός μέρος αναμένεται λιγότερο στρογγυλεμένο, ξεπερνώντας την εμπρός αισθητική της SLR. Η νέα σχεδίαση επιβάλλει πιο ευθείες γραμμές, με το εμπρός μέρος να είναι πιο μυώδες, υιοθετώντας παράλληλα και τους προβολείς ημέρας τεχνολογίας LED. Πολλά από τα νέα συστήματα ασφαλείας, των αδελφών E-Class και S-Class είναι πλέον διαθέσιμα και στο νέο Roadster. Η αναδιπλούμενη οροφή διαθέτει κοινά στοιχεία με αυτήν της κορυφαίας SL, ενώ μπορεί να ανοίγει και να κλείνει, με το αυτοκίνητο κινούμενο με χαμηλές ταχύτητες.

Αντικαθιστώντας τον εξαιρετικά πετυχημένο 1.8 kompressor (163 ίπποι) κινητήρα στη γκάμα της SLK, το νέο προσιτό σύνολο είναι ο 1.8 turbo με άμεσο ψεκασμό και 184 ίππους (CGI), της νέας έκδοσης SLK 200 BlueEFFICIENCY (7G Tronic Plus - CO2 142 gr/km). Μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση του ίδιου κινητήρα, με απόδοση 204 ίππων θα εξοπλίζει την SLK 250 BlueEFFICIENCY. Μέχρι να παρουσιαστούν οι νέες εκδόσεις AMG το 2012/2013, στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται ο εξελιγμένος V6 των 306 ίππων, της SLK 350 BlueEFFICIENCY. To αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic Plus είναι στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, πλην της SLK 200 BlueEFFICIENCY στην οποία προσφέρεται προαιρετικά.

Φρέσκια παρουσία στην γκάμα της νέας SLK θα είναι και ένας κινητήρας diesel. Το Audi TT και η Alfa Romeo Spider περιλαμβάνουν πλέον στην γκάμα τους έκδοση diesel, οπότε η επιλογή αυτή ήταν επιβεβλημένη και για την Mercedes. Η έκδοση 250 CDI θα αποδίδει 204 ίππους και 500 Nm ροπής, συμπληρώνοντας την γκάμα της SLK από το 2012. Η νέα αυτή έκδοση, υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις (τελική ταχύτητα 250 km/h), με μέση κατανάλωση μόλις 5.0 lt/100km.

Στο πνεύμα της εποχής, η νέα SLK θα διαθέτει λειτουργία Start&Stop ακόμα και στις εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο 7G Tronic Plus. Το σύστημα ανάκτησης ηλεκτρικής ενέργειας στο φρενάρισμα, συμπληρώνει το οικολογικό προφίλ. Παράλληλα θα υπάρχει και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, ενώ δυνατό χαρτί αναμένεται να  είναι και η διπλής «προσωπικότητας» προαιρετική κρυστάλλινη οροφή, με την ονομασία Magic Sky Control, που θα προσφέρει επιλεκτική σκίαση στους επιβάτες. Πέρα από τις κλασσικές επιλογές σε ανάρτηση, με τα πακέτα Normal και Sport, θα υπάρχει προαιρετικά και μια ηλεκτρονικά ελεγχόμενη λύση, ρυθμιζόμενης απόσβεσης για ακόμα πιο αποτελεσματική λειτουργία (Dynamic Handling package).

Στην Eλλάδα η τιμή εκκίνησης της νέας SLΚ είναι τα 47.750 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...