Peugeot HR1 στο Παρίσι

Πρωτότυπο πασπαρτού

  • -
  • -

Η Peugeot ανακατεύει την τράπουλα αναφορικά με τις κατηγορίες επιβατικών αυτοκινήτων και παρουσιάζει στο Παρίσι ένα καινοτόμο πρωτότυπο αστικής χρήσης, που συνδυάζει χαρακτηριστικά αυτοκινήτου πόλης, coupe, αλλά και SUV. Στοχεύει σε δραστήριους νέους που μετακινούνται στην πόλη, που ενδιαφέρονται για θέματα σχεδιασμού και καινοτομίας, και που αναζητούν ένα αυτοκίνητο που να ταιριάζει με την προσωπικότητά τους. Η πρόσβαση στο εσωτερικό γίνεται από ένα πρωτότυπο σύστημα πορτών οι οποίες ανοίγουν με ηλεκτρικό μηχανισμό κάθετα, ενώ ο χώρος επιβατών μπορεί να μεταμορφωθεί τελείως για να προσφέρει είτε δύο θέσεις και μεγάλο χώρο φόρτωσης, ή τέσσερις θέσεις. Το HR1 διαθέτει τεχνολογία Hybrid4, με έναν νέο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2lt THP εμπρός και έναν ηλεκτρικό κινητήρα πίσω. Ο συνδυασμός προσφέρει μειωμένες εκπομπές CO2 (80 g/km ή μηδενικές χρησιμοποιώντας μόνο την ηλεκτροκίνηση). Παράλληλα υπάρχουν υψηλά αποθέματα ισχύος με 147 ίππους που επιτρέπουν να λειτουργεί και σαν τετρακίνητο.

High end

To HR1 αποτελεί και μια σπουδή σε νέες καινοτομίες που αφορούν το χειρισμό των οργάνων οδήγησης. Το σύστημα είναι γνωστό ως «επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής» όπου ένα σύστημα αναγνώρισης της  κίνησης αναλαμβάνει να υλοποιήσει τις εντολές του οδηγού.  Απλό στη χρήση, το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να περιηγείται στις λειτουργίες, και να επιλέγει τις διαθέσιμες ρυθμίσεις με μία απλή κίνηση του χεριού. Για παράδειγμα, με μια κίνηση περιστροφής του χεριού ο οδηγός μπορεί να περιηγείται στα μενού, που εμφανίζονται με τη μορφή κυκλικών επιλογών. Ο οδηγός μπορεί επίσης να μεταφέρει τον έλεγχο των ρυθμίσεων στον συνοδηγό, με μία γρήγορη κίνηση του χεριού από αριστερά προς τα δεξιά.

Η τεχνολογία που ελέγχεται με αυτή τη μέθοδο περιλαμβάνει τα συστήματα ήχου, δορυφορικής πλοήγησης και κλιματισμού. Ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέξειτον επιθυμητό τρόπο εμφάνισης των πληροφοριών στον πίνακα οργάνων ή τις πληροφορίες που αφορούν την οδήγηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...