Η τετρακίνηση είναι το κλειδί για το ηλεκτρικό Volkswagen ID.4 GTX!

Η μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς είναι ο λόγος που το πρώτο γρήγορο μοντέλο της σειράς ID θα βασίζεται σε SUV αμάξωμα

  • -
  • -

Είναι επίσημο, ότι οι γρήγορες εκδόσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων ID της Volkswagen θα συνοδεύονται από το χαρακτηριστικό GTX. Η λογική ανέφερε ότι το χάτσμπακ ID.3 θα αποτελούσε το πρώτο ηλεκτρικό που θα διέθετε τέτοιου είδους έκδοση, αλλά ο επικεφαλής τεχνολογίας της Volkswagen, Matthias Rabe, φρόντισε να μας διαψεύσει. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το πρώτο GTX θα βασίζεται στο ID.4, το οποίο και θα αποτελέσει το ηλεκτρικό SUV της σειράς. Ο Rabe ανέφερε ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων θα προσελκύσουν διαφορετικό αγοραστικό κοινό σε σχέση με όσους προτιμούν το GTI. Όμως, δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι η επιλογή του ID.4 ήταν λογική, από τη στιγμή που θα γίνει χρήση δύο ηλεκτροκινητήρων και τετρακίνησης, στοιχείο που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ιπποδύναμη.
Αντίθετα, το ID 3 θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ενώ η κίνηση θα μεταφέρεται στο δρόμο από τους πίσω τροχούς. «Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε την τετρακίνηση για το μοντέλο επιδόσεων», είπε ο Rabe και συνέχισε: «Οδήγησα ένα πρωτότυπο του ID.4 GTX και ενθουσιάστηκα. Η απόκριση στο γκάζι είναι φανταστική, ενώ σου επιτρέπει μέχρι και να ντριφτάρεις! Είναι εύκολο στην οδήγηση και κάνει ακριβώς ότι ζητήσεις».

Η αρχική έκδοση του ID.4 θα προσφέρεται με ηλεκτροκινητήρα 205 ίππων και 310 Nm ροπής, ενώ η κίνηση θα μεταφέρεται στο δρόμο μέσω των πίσω τροχών. Η τετρακίνητη έκδοση θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα επιπλέον, με τη συνδυαστική ισχύ να αγγίζει τους 306 ίππους και η ροπή τα 450 Nm. Όπως και στο ID 3, έτσι και στο ID 4 θα υπάρχει μία σειρά από διαφορετικού μεγέθους μπαταρίες, με την μεγαλύτερη να προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων.

Ο Rabe δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μία έκδοσης GTX του ID 3, ενώ τόνισε ότι με την ηλεκτροκίνηση υπάρχει δυνατότητα για τη δημιουργία κατασκευής αυτοκινήτων με δυναμικά χαρακτηριστικά. Μετά το ID 4, θα ακολουθήσει ακόμα ένα μοντέλο της ίδιας οικογένειας και συγκεκριμένα το ID 5 που θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό κουπέ της Volkswagen. Μάλιστα, θα διαθέτει και αυτό με τη σειρά του έκδοση GTX και πιθανότατα θα διαθέτει το ίδιο σύστημα μετάδοσης και κινητήρα με το κορυφαίο ID 4.

Επίσης, το τμήμα «R» της γερμανικής εταιρείας ετοιμάζει τις δικές του σπορ εκδοχές, με στόχο το λανσάρισμα του ID 3 R! Το συγκεκριμένο μοντέλο θα κάνει χρήση τελείως διαφορετικής τεχνολογίας και θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Volkswagen Motorsport.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...