Νέο Renault Latitude στο Παρίσι

Επικεφαλής για τις νέες αγορές

  • -
  • -

Το Latitude το είδαμε αρχικά στο σαλόνι της Μόσχας όμως δεν θα μπορούσε να λείπει από το σαλόνι του Παρισιού.Το νέο μοντέλο της Renault είναι ο αντικαταστάτης του Vel Satis, της μέχρι πρότινος ναυαρχίδας της γαλλικής εταιρείας, η οποία σταμάτησε να παράγεται το 2009.

Με μήκος 4,89m πλάτος 1,83m και ύψος 1,49m κατατάσσεται στην κατηγορία των μεγάλων sedan όπου o ανταγωνισμός είναι μεγάλος και σκληρός, ενώ οι πελάτες της κατηγορίας αγοράζουν έχοντας κατά νου προτεραιότητες γοήτρου και προέλευσης μάρκας. Θα βασίζεται στο πάτωμα της Laguna που ήδη χρησιμοποιείται και στο Κορεατικό SM5 της Samsung και υπόσχεται ότι από πλευράς χώρων θα διαθέτει άφθονους τόσο για επιβάτες όσο και για αποσκευές.

Σε πρώτη φάση ο βασικός κινητήρας θα είναι ο δίλιτρος τετρακύλινδρος των 139 ίππων που θα συνδυάζεται με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης τύπου CVT και εναλλακτικά θα προσφέρεται ένας V6 με κυβισμό 2,5 λίτρων και απόδοση 177 ίππων με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Μελλοντικά όσο θα επεκτείνονται οι αγορές στις οποίες το μοντέλο θα διατίθεται, θα προστεθούν κι άλλοι κινητήρες όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες.

Η Renault υπόσχεται ότι το νέο Latitude θα έχει πραγματικά high-end στοιχεία εξοπλισμού όπως: διπλό ιονιστή αέρα, κλιματισμό τριών ζωνών, κάθισμα οδηγού που μπορεί να κάνει μασάζ και ηχοσύστημα της Bose. Αρχικά θα προορίζεται για τις αγορές της Ασίας, Αφρικής, Ρωσίας, Τουρκίας, Αυστραλίας και Μεξικό, ενώ η Ευρωπαϊκή εκδοχή που βλέπετε στις εικόνες από το Παρίσι θα καθυστερήσει λίγο και αναμένεται στις αρχές του 2011.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...