Τα πάντα για το νέο Jeep Renegade (vid)

Με αιχμή του δόρατος τους νέους turbo βενζίνης 1.0 και 1.3, απόδοσης έως 180 ίππων!

  • -
  • -

Νέα δεδομένα στην κατηγορία των B-SUV φέρνει το ανανεωμένο Renegade. Η Jeep το προικίζει με νέα συστήματα άνεσης και ασφαλείας και δύο νέους turbo βενζινοκινητήρες, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του απέναντι στον ολοένα και σκληρότερο ανταγωνισμό. Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα αρχίσουν το Σεπτέμβριο, ενώ όσον αφορά την Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ακριβής ημερομηνία.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας γενιάς αλουμινένιων κινητήρων MultiAir III εντυπωσιάζουν: τρικύλινδρος 1.0 με 120 ίππους και 190 Nm ροπής, τετρακύλινδρος 1.3 με 150 ή 180 ίππους και 290 Nm ροπής! Ο πρώτος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ ο δεύτερος με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DDCT για την έκδοση 150 PS (κίνηση μπροστά) ή με 9άρι αυτόματο για αυτή με τα 180 PS (και σύστημα 4WD). Οι νέοι βενζινοκινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6 / D και φέρουν σύστημα μικροσωματιδίων GPF. Αυτούς τους κινητήρες θα τους δούμε στη συνέχεια και σε άλλα Jeep καθώς και σε μοντέλα από τις υπόλοιπες μάρκες του FCA Group.

Βέβαια το Renegade θα συνεχίσει να προσφέρεται και με τους diesel MultiJet II. O 1.6 έχει ισχύ 120 ίππων (με μηχανικό ή DDCT κιβώτιο), ενώ ο 2.0 προσφέρεται με 140 και 170 PS (με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων). Ο καταλύτης SCR συνδυάζεται με φίλτρο DPF και διάλυμα AdBlue. Χάρη στα εξελιγμένα συστήματα τετρακίνησης, Jeep Active Drive και Jeep Active Drive Low, το μικρό SUV εξακολουθεί να θέτει τα στάνταρ στην κατηγορία του.

Σχεδιαστικά οι αλλαγές είναι περιορισμένες και εντοπίζονται κυρίως στη γρίλια, τα νέα LED φώτα και τις 19άρες ζάντες αλουμινίου νέας σχεδίασης. Ο εξοπλισμός infotainment περιλαμβάνει το σύστημα πολυμέσων Uconnect τέταρτης γενιάς, με οθόνη αφής 5, 7 ή 8,4 ιντσών και συνδεσιμότητα με Apple CarPlay / Android Auto.

Αναβαθμισμένος είναι ο εξοπλισμός ασφαλείας, καθώς περιλαμβάνει μία σειρά από ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού όπως Lane Sense Departure Warning-Plus, Intelligent Speed Assist, Traffic Sign Recognition (στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις), Forward Collision Warning-Plus με Active Emergency Braking (στάνταρ στην έκδοση Limited).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...