Κινεζικό υβριδικό από την BYD

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις σε ιδιώτες

  • -
  • -

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD άρχισε τη διάθεση του υβριδικού plug-in F3DM σε ιδιώτες πελάτες στην πόλη Shenzhen, καθώς η κινεζική κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσφέρει επιχορηγήσεις για οχήματα που κινούνται με εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Το F3DM, το οποίο πωλείται σε ιδιώτες, είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του υπάρχοντος υβριδικού, εξοπλισμένη με ηλιακό συλλέκτη στην οροφή. Έτσι, για την κίνησή του χρησιμοποιεί βενζίνη, ηλεκτρική ενέργεια και ηλιακή ενέργεια, σύμφωνα με την εταιρεία. Το υβριδικό plug-in F3DM έχει αυτονομία περίπου 100 km όταν χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με την BYD.

Η BYD, η οποία ξεκίνησε τη διάθεση του μοντέλου της σε κρατικούς και εταιρικούς αγοραστές τον Δεκέμβριο του 2008, χρεώνει 169.800 γιουάν (περίπου 18.500 ευρώ), τιμή παραπάνω από διπλάσια από την τιμή της αντίστοιχης βενζινοκίνητης έκδοσης του μικρομεσαίου F3. Η κινεζική φίρμα παρέδωσε 48 υβριδικά F3DM πέρυσι.Οι μελλοντικές πωλήσεις αναμένεται να ενισχυθούν χάρη στις επιδοτήσεις για οχήματα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας τις οποίες μελετά η κυβέρνηση της Κίνας, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα αυτά μέσα στο 2010.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...