Alfa Romeo Giulia

Έρχεται ο αντικαταστάτης της 159 το 2011

  • -
  • -

Με την Giulietta ήδη να πωλείται, ο νέος σταθμός για τους ανθρώπους της Alfa Romeo ακούει στο όνομα «nuova Giulia». Ο αντικαταστάτης της 159 αναμένεται το 2011 ωστόσο ο κύβος για την εξέλιξη της ερρίφθη και μάλιστα οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι αρκετά ενδιαφέρουσες.

Η νέα Giulia θα βασίζεται στην πλατφόρμα C/D και θα διαθέτει γόνατα εμπρός και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Εκτός από τις προσθιοκίνητες θα υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση Q4, ενώ στις κινητήριες μονάδες θα υπάρχει εκτός των MultiAir και αρκετοί turbodiesel που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ευρώπη.

Σε αντίθεση με τη MiTo και τη Giulietta, η νέα Giulia δεν θα διατίθεται αποκλειστικά και μόνο σε hatchback αμάξωμα αλλά θα υπάρχει sedan και station wagon εκδοχή. Κορυφαία έκδοση θα είναι η GTA η οποία θα είναι τετρακίνητη με απόδοση τουλάχιστον 300 ίππους και 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η ελαφρωμένη προσθιοκίνητη με 350 ίππους η οποία θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τo βελτιωτικό οίκο Autodelta.

Σχεδιαστικά η νέα Giulia θα έχει στοιχεία από την 8C Competizione αλλά πιθανότατα να δούμε ομοιότητες από πρωτότυπα συνεργαζόμενων οίκων με το gruppo όπως το Bertone Pandion ή το Pininfarina 2uettottanta.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...