Mission E Cross Turismo: Ηλεκτρικό crossover από την Porsche

Ένα πρωτότυπο που σκιαγραφεί το άμεσο μέλλον

  • -
  • -

Η Porsche παρουσίασε το νέο Mission E Cross Turismo στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, που αποτελεί μια πρωτότυπη πρόταση στην ηλεκτρική crossover κατηγορία. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα βρει μεγάλη απήχηση σε αυτούς που έχουν μια δραστήρια ζωή, ενώ παράλληλα αναζητούν ένα άνετο εσωτερικό. Το πρωτότυπο έχει μήκος 4,95 μέτρα και η ροπή του μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Εξωτερικά, υιοθετεί όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν ένα αυτοκίνητο να είναι crossover, όπως είναι τα περιμετρικά πλαστικά, το αυξημένο ύψος κτλ. Ουσιαστικά, η Porsche θέλει να συνδυάσει ένα sport turismo μοντέλο με crossover χαρακτηριστικά, κάτι που δεν αποκλείεται μάλιστα να το δούμε και ως μοντέλο παραγωγής. Στο εσωτερικό υπάρχει μια νέα λογική πραγμάτων, όσον αφορά το σύστημα πολυμέσων. Κάτω από το ταμπλό υπάρχει μια «ψηφιακή γραμμή», εμπλουτισμένη με οθόνες, οι οποίες λειτουργούν με στόχο την απλοποίηση των εντολών που θέλει να δώσει ο οδηγός και ο συνοδηγός, σχετικά με την ψυχαγωγία και την άνεση των επιβατών. Μάλιστα, υπάρχει και ένα σύστημα παρακολούθησης των ματιών του οδηγού, κάτι που σημαίνει ότι ο πίνακας οργάνων ξέρει κάθε φορά που κοιτάς με αποτέλεσμα να σου «πλασάρει» το όργανο σε πρώτο πλάνο που σε ενδιαφέρει (πχ το στροφόμετρο).

Το Mission E Cross Turismo αποδίδει 600 παραδοσιακούς ίππους (440 kW) με τη διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε μόλις κάτω από 3,5 sec. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αυτονομία του ηλεκτρικού crossover φτάνει τα 400 km και με χρόνο φόρτισης περίπου 15 λεπτά με ειδικό ταχυφορτιστή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...