Και η SsangYong στη μάχη των ηλεκτρικών SUV

Το νέο πρωτότυπο e-SIV συνδυάζει ηλεκτροκίνηση, συνδεσιμότητα και αυτόνομη οδήγηση

  • -
  • -

Με το πέμπτο της ηλεκτρικό concept car η SsangYong κάνει ένα σημαντικό βήμα προς το αύριο των μετακινήσεων. Το e-SIV είναι ένα compact SUV μήκους 4,46 μέτρων, με φουτουριστική μεν σχεδίαση, τεχνολογία όμως που δεν απέχει πολύ από τα αυτοκίνητα παραγωγής.

Το μηδενικών ρύπων SUV εφοδιάζεται από ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 190 ίππων, το οποίο παίρνει ενέργεια από μπαταρίες χωρητικότητας 61,5 kWh. Η φόρτισή τους στο επίπεδο του 80% διαρκεί - μέσω ταχυφορτιστή - 50 λεπτά, ενώ η αυτονομία τους κυμαίνεται από 320 έως 450 km. Η SsangYong περιορίζει την τελική ταχύτητα του e-SIV στα 150 km/h, ώστε να μην επηρεάζεται η αυτονομία του SUV.

Η εικόνα του εξωτερικού μας προετοιμάζει για τη... σχεδιαστική γλώσσα στα μελλοντικά SsangYong, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχούν το πλήρως ψηφιακό ταμπλό, τα μαλακά υλικά και οι άνετοι χώροι. Το e-SIV ενσωματώνει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 (διατήρηση στη λωρίδα κυκλοφορίας), ενώ επιπλέον αισθητήρας αυξάνει τις δυνατότητες σε επίπεδο 3 (αλλαγή λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...