Το νέο πρωτότυπο Volkswagen I.D. VIZZION στη Γενεύη

Premium, sedan, ηλεκτρικό και αυτόνομο

  • -
  • -

H Volkswagen αποκαλύπτει το τέταρτο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας I.D., το οποίο θα βρίσκεται σε πρωτότυπη μορφή στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης στις αρχές του επόμενου μήνα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ:  I.D. BUZZ concept   -    VW ID concept  -   I.D. CROZZ concept

Το "βαφτιστικό" του όνομα είναι I.D. VIZZION και εκτός του ότι είναι ηλεκτρικό, είναι και πλήρως αυτόνομο. Μάλιστα, δεν έχει τιμόνι! Αντίθετα από τα υπόλοιπα μέλη της γκάμας, που ναι μεν έχουν δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, αλλά διαθέτουν σύστημα διεύθυνσης σε περίπτωση που ο οδηγός θέλει να πάρει τον έλεγχο στα χέρια του.

Η Volkswagen χαρακτηρίζει το νέο concept ως ένα premium sedan, το οποίο σχεδιάστηκε για να σε πηγαίνει (μόνο του) από το σημείο Α στο σημείο Β, άνετα, ξεκούραστα και με απόλυτη ασφάλεια. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό το σύστημα θα διατίθεται στην αγορά από το 2021 και μετά.

Στο I.D. VIZZION, ο ψηφιακός «σοφέρ» βρίσκεται πάντα σε επαγρύπνηση, παίρνοντας πληροφορίες μέσω χειρονομιών ή φωνητικών εντολών. Παράλληλα, προσαρμόζεται αυτόματα με τις προτιμήσεις του εκάστοτε οδηγού σε βάθος χρόνου. Η "ηλεκτρική καρδιά" των 5,11 μέτρων sedan είναι ένας ηλεκτροκινητήρας 225 kW, που επιτρέπει στο πρωτότυπο να αγγίξει την τελική ταχύτητα των 180 km/h. Επίσης, η μπαταρία των 111 kWh προσφέρει 665 km αυτονομία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρωτότυπο, θα γνωρίζουμε όταν ανοίξει η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 6 Μαρτίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...