Νέο Toyota Auris HSD

Η γκάμα των υβριδικών Toyota επεκτείνεται

  • -
  • -

Το Auris, με την ευκαιρία του facelift, απέκτησε και υβριδική έκδοση. Το Auris HSD είναι πιο green μοντέλο της μικρομεσαίας κατηγορίας, με εκπομπές CO2 από 89g/km και μέση κατανάλωση από 3,8 λίτρων/100 km.

Το υβριδικό σύστημα Hybrid Synergy Drive αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.8 VVT-i 98 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 60 kW. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 136 ίππους, ικανή να επιταχύνει το Auris HSD από στάση στα 100 km/h σε 11,4 sec. Την κίνηση μπορεί να αναλάβει αποκλειστικά ο ηλεκτροκινητήρας με ταχύτητα έως 50 km/h και για μικρές αποστάσεις (έως 2 km, ανάλογα την φόρτιση της μπαταρίας και τις συνθήκες οδήγησης). Σε αυτή την περίπτωση οι εκπομπές ρύπων του Auris HSD πέφτουν στο 0.

Σχεδιαστικά, το Auris HSD δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα από τα υπόλοιπα ανανεωμένα Auris, με τις όποιες μικρές διαφορές να έχουν σκοπό την βελτίωση της αεροδυναμικής αντίστασης από Cd 0,290 σε 0,283. Στο εσωτερικό κυριαρχεί ο κοντός επιλογέας του κιβωτίου συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης (E-CVT), πίσω από τον οποίο υπάρχουν τρεις διακόπτες: EV για κίνηση μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, ECO για οικολογική-οικονομική οδήγηση και PWR (POWER) για δυναμική οδήγηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...