McLaren Senna: 0-100 σε 2,8 sec και τελική 340 km/h

Ένα μήνα πριν την παρουσίαση στη Γενεύη, δημοσιεύτηκαν τα επίσημα στοιχεία του νέου supercar

  • -
  • -

Όταν, τον περασμένο Δεκέμβριο, η McLaren αποκάλυψε το νέο της αυτοκίνητο, δημιούργησε αίσθηση τόσο με την όψη όσο και με το όνομά του. Η διθέσια Senna φέρει το όνομα του θρυλικού Βραζιλιάνου πιλότου που κατέκτησε τρεις τίτλους στη Formula 1 με τα χρώματα της βρετανικής ομάδας.

Η McLaren Senna θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 αντίτυπα, με την αρχική τιμή του καθενός να ορίζεται στις 750.000 λίρες (περίπου 850.000 ευρώ). Όπως ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις, όλα τα αυτοκίνητα έχουν ήδη προπωληθεί, αν και απέχουμε πολύ από την έναρξη παραγωγής (έχει προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2018).

ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE; ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3 SAMSUNG TABLETS

Με λιγότερο από έναν μήνα να μας χωρίζει από την πρεμιέρα για το κοινό, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, η McLaren Automotive έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της Senna. Ο κεντρικά τοποθετημένος V8 των 4.000 cc αποδίδει με διπλό turbo 800 ίππους και 800 Nm ροπής. Είναι λοιπόν ο πιο δυνατός κινητήρας εσωτερικής καύσης που έχει κατασκευάσει ποτέ η McLaren. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε το εξαιρετικά χαμηλό βάρος των 1.198 kg (χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος), τότε φυσιολογικά η McLaren Senna εκτοξεύεται από στάση στα 100 km/h σε μόλις 2,8 sec και στα 200 km/h σε 6,8 sec. Το αεροδυναμικό πακέτο με την τεράστια πίσω αεροτομή (στο υψηλότερο σημείο της απέχει 1,22 μ. από το δρόμο) παράγει 800 kg κάθετης δύναμης στα 250 km/h. Η τελική ταχύτητα του νέου supercar αγγίζει τα 340 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...