Έκδοση GT-Line με 100 και 120 ίππους για το Kia Rio (τιμές)

Θα παρουσιαστεί στη Γενεύη και θα κυκλοφορήσει τoν Μάρτιο στην Ελλάδα

  • -
  • -

Μετά τα cee’d, Picanto και Sportage, ένα ακόμη μοντέλο της Kia αποκτά σπορ εμφάνιση με το πακέτο GT-Line. Λίγες εβδομάδες πριν κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, το Rio GT-Line μας αποκαλύπτεται, με τις πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Το κορεάτικο σουπερμίνι εφοδιάζεται με τον 1.0 T-GDi, ο οποίος αποδίδει 100 και 120 ίππους.

Σχεδιαστικά, η έκδοση GT-Line ξεχωρίζει από τη μαύρη μάσκα με περίγραμμα χρωμίου, τους προβολείς ομίχλης LED τύπου «ice cube» που προωτοεμφανίστηκαν στο cee’d GT, τις ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης και την μαύρη αεροτομή. Πιο διακριτικές είναι οι επεμβάσεις στην καμπίνα των επιβατών, με γκρι ραφές στα καθίσματα, τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος στεφάνης και λογότυπο GT Line, αλουμινένια πεντάλ και φινίρισμα απομίμησης ανθρακονήματος στο ταμπλό. Και όλα αυτά στην τιμή των 14.990 ευρώ για την ελληνική αγορά (+1.000 ευρώ για το μοντέλο με τους 120 ίππους).

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ KIA RIO 1.2

Στο χαρακτήρα του συγκεκριμένου Rio ταιριάζει «γάντι» ο τρικύλινδρος turbo 1.0 T-GDi, μέγιστης ισχύος 120 ίππων στις 6.000 rpm και ροπής 171 Nm από τις 1.500 έως τις 4.000 rpm. Συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και καταναλώνει λιγότερο από 4 lt/100 km (107 gr. CO2 ανά km). Προς τα τέλη του 2018 το Rio GT-Line θα είναι διαθέσιμο και με τους ατμοσφαιρικούς 1.25 και 1.4 βενζίνης (και το αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων).

Ο προαιρετικός εξοπλισμός άνεσης συνδεσιμότητας και ασφάλειας περιλαμβάνει την οθόνη αφής 7 ιντσών (που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto), κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενο τιμόνι και καθίσματα. Στα παραπάνω προστίθενται 6 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση με ανίχνευση πεζών, ανίχνευση κόπωσης οδηγού, υποβοήθηση διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας κ.α.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...