Το προσιτό ηλεκτρικό Citroen εκσυγχρονίζεται (vid)

Το e-Mehari αποκτά σκληρή οροφή και πιο άνετο εσωτερικό

  • -
  • -

Το 2016 η Citroen επανέφερε στην αυτοκινητική επικαιρότητα το όνομα Mehari, ένα ανοικτό μοντέλο που κατασκεύαζε από το 1968 έως το 1988, λανσάροντας το e-Mehari. Πρόκειται για ένα μικρό (μήκους 3,81 μέτρων) και ελαφρύ ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με ανοικτή οροφή και τέσσερις θέσεις.

Λόγω της μικρής αυτονομίας (κάτω από 200 km) και ταχύτητας (110 km/h) και της απουσίας οροφής, το e-Mehari απευθυνόταν κυρίως σε ξενοδοχειακές μονάδες και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, για τη μεταφορά τουριστών. Η τιμή του με το κρατικό μπόνους της Γαλλίας για την αγορά ηλεκτρικών μοντέλων ανερχόταν στα 18.700 ευρώ.

Τώρα η Citroen παρουσιάζει την ανανεωμένη έκδοση, η οποία χάρη στη σκληρή οροφή, τα παράθυρα, την ποιοτικότερη καμπίνα επιβατών και τον πλουσιότερο εξοπλισμό ασφαλείας (φέρει πλέον 4 αερόσακους και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών) αποκτά πιο ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Ως αποτέλεσμα, το νέο e-Mehari βαθμολογήθηκε με 3 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP. Το ηλεκτρικό μοτέρ του ανανεωμένου e-Mehari εμφανίζει αυξημένη κατά 20% ροπή (166 Nm) και λαμβάνει ενέργεια από μπαταρίες πολυμερών λιθίου-μετάλλου που φορτίζουν εντός 10,5 ωρών.

Στόχος της γαλλικής μάρκας είναι να το επιλέξουν πλέον και ιδιώτες, όχι μόνο επαγγελματίες. Παρά τις σημαντικές επεμβάσεις, η τιμή του νέου e-Mehari δεν αυξάνεται κατά πολύ, φθάνοντας τα 19.500 ευρώ για την έκδοση με τη μαλακή οροφή και τα 20.700 ευρώ με την σκληρή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...