Το ηλεκτρικό της Kia με αυτονομία 400 km (vid)

Το Niro EV θα προειδοποιεί ηχητικά πεζούς και ποδηλάτες για τον κίνδυνο ατυχήματος

  • -
  • -

Μία πλήρη γκάμα υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων θα αναπτύξει η Kia έως το 2025. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται πέντε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων θα είναι το Niro EV. Το compact SUV παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή στην έκθεση ηλεκτρονικών CES, με την Kia να δίνει έμφαση στην τεχνολογία που ενσωματώνει.

To Niro EV φέρει ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 204 ίππων, ενώ πλήρως φορτισμένες, οι μπαταρίες λιθίου-πολυμερούς χωρητικότητας 64 kWh εξασφαλίζουν αυτονομία 383 km. Με δεδομένο ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι αθόρυβο και το γεγονός ότι θα κυκλοφορεί συνήθως μέσα σε αστικό και περιαστικό περιβάλλον, το Niro EV εφοδιάζεται με τεχνολογία που ειδοποιεί πεζούς και ποδηλάτες.

Το σύστημα Active Pedestrian Warning (APWS) συνδυάζει εμπρός κάμερες, τεχνολογία αναγνώρισης ανθρώπων και οχημάτων και εξωτερικά ηχεία. Όταν το σύστημα ανιχνεύσει έναν πεζό ή ποδηλάτη που διασχίζει το δρόμο μπροστά από το Niro EV, τότε τα ηχεία θα εκπέμπουν προς αυτόν μία ηχητική προειδοποίηση ώστε να αποφευχθεί το ατύχημα.

Η σχεδίαση της καμπίνας του ηλεκτρικού SUV είναι όσο λιτή γίνεται, προκειμένου να εξασφαλίζει ηρεμία στους επιβάτες. Η Kia ανακοίνωσε ότι τα πρώτα πλήρως αυτόνομα μοντέλα της θα είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν το 2021, στις πόλεις όπου βέβαια θα υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...