Ανανέωση για το τρίθυρο, το πεντάθυρο και το cabrio ΜΙΝΙ (vid)

Βελτιωμένοι κινητήρες και περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης για τα premium βρετανικά μοντέλα

  • -
  • -

Τον Μάιο αναμένεται να αρχίσει το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά των ανανεωμένων ΜΙΝΙ. Πρόκειται για το 3θυρο, το 5θυρο και το Convertible, τα οποία δέχθηκαν… αέρα ανανέωσης, ενώ ταυτόχρονα προστέθηκαν περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης και αναβαθμίστηκε ο εξοπλισμός τους.

Τα τρία μοντέλα της ΜΙΝΙ φέρουν νέα εμπρός φώτα LED με λειτουργία Matrix για τη μεγάλη «σκάλα», πίσω φώτα LED με σχέδιο τη σημαία της Μ. Βρετανίας, το νέο λογότυπο της μάρκας, νέες ζάντες αλουμινίου, νέες δερμάτινες επενδύσεις στην καμπίνα των επιβατών. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει οθόνη αφής με χάρτες πλοήγησης, ασύρματη φόρτιση κινητού, ενώ στάνταρ είναι το πολυλειτουργικό τιμόνι, η οθόνη 6,5 ιντσών και το ηχοσύστημα με θύρα USB και σύνδεση Bluetooth.

Επεμβάσεις δέχτηκαν οι κινητήρες τεχνολογίας TwinPower Turbo, προκειμένου να προσφέρουν επιπλέον οδηγική απόλαυση, να εμφανίζουν χαμηλότερη κατανάλωση και να πληρούν τις μελλοντικές προδιαγραφές στις εκπομπές ρύπων. Οι μηχανολόγοι της ΜΙΝΙ εργάστηκαν στην κεντρική ηλεκτρονική μονάδα, την εισαγωγή αέρα, τη λίπανση του κινητήρα, τα συστήματα ψύξης και εξάτμισης. Επιπλέον, το κάλυμμα του κινητήρα είναι από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα (CFRP), επιλογή που περιορίζει το βάρος.

Οι εκδόσεις MINI One First και MINI One εφοδιάζονται με τον 3κύλινδρο 1.5, του οποίου η ροπή αυξήθηκε αντίστοιχα στα 160 και 190 Nm. Στην πλευρά των diesel, οι επεμβάσεις επικεντρώθηκαν στο να αυξηθεί η πίεση ψεκασμού καυσίμου (2.200 bar για τον τρικύλινδρο και 2.500 bar για τον τετρακύλινδρο).

Δίπλα στο στάνταρ μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είναι διαθέσιμο προαιρετικά το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη Steptronic για τα MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S και MINI Cooper D. Το MINI Cooper SD εφοδιάζεται στάνταρ με το Steptronic των 8 σχέσεων.

Οι υπηρεσίες MINI Connected περιλαμβάνουν ενημέρωση για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο, καθώς επίσης για τον καιρό και τις τιμές των καυσίμων στα πλησιέστερα πρατήρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...