Ηλεκτρικό, διθέσιο με 3 ρόδες και 8.400 ευρώ

Το roadster της Ampere υιοθετεί σχεδιαστικές γραμμές από supercars

  • -
  • -

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles αποφάσισε η Ampere Motor να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο όχημα, το οποίο ονομάζει «το 1». Χαρακτηρίζεται ως το ιδανικό μέσο που ταιριάζει απόλυτα σε αστικό περιβάλλον ή/και για μικρές αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα.

Το 1 είναι ένα roadster με 3 ρόδες και μια «ηλεκτρική καρδιά». Πολλοί έμπειροι μηχανικοί, σχεδιαστές και οδηγοί αγώνων ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο όχημα, ενώ το εμπρός του τμήμα εντυπωσιάζει, μιας και θυμίζει supercar. Αν και είναι σε πρωτότυπη μορφή ακόμα (εξ’ ου και ο λόγος που δεν υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες), η εταιρεία ανακοινώνει ότι είναι κατά 80% έτοιμο για μαζική παραγωγή. Εκτός από το «σωληνωτό» σασί και τα διπλά ψαλίδια, οι υπεύθυνοι κάνουν λόγο και για ένα «καλά φυλαγμένο» ηλεκτρικό σύνολο. Το τελευταίο σε συνδυασμό με αγνώστων στοιχείων μπαταρία, επιτρέπουν στο όχημα να διανύσει έως και 160 χιλιόμετρα με μία πλήρη φόρτιση.

Η Ampere ανακοίνωσε ότι το roadster θα κοστίζει μόλις 8.400 ευρώ και θα ξεκινήσει τη διάθεσή του το επόμενο έτος. Η εταιρεία δέχεται ήδη προ-παραγγελίες με προκαταβολή μόνο 200 δολάρια, ενώ υπόσχεται ότι σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...