Αυτή είναι η πιο δυνατή και γρήγορη Corvette

Το αμερικάνικο supercar με τους 765 ίππους παρουσιάστηκε στο Ντουμπάι

  • -
  • -

Την άνοιξη του 2018 θα κυκλοφορήσει στην Αμερική και επιλεγμένες ακόμη αγορές η νέα Corvette ZR1. Πρόκειται για την πιο ακραία έκδοση του σπορ μοντέλου της Chevrolet, η οποία σημαδεύει απευθείας την κορυφή.

Ο θηριώδης κινητήρας με την κωδική ονομασία LT5 έχει διάταξη V8, χωρητικότητα 6,2 lt και με τη βοήθεια υπερτροφοδότη αποδίδει 765 ίππους και 969 Nm ροπής. Μπορεί να συνδυαστεί είτε με 7τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε – για πρώτη φορά στην ZR1 – με αυτόματο 8 σχέσεων (με paddles πίσω από το τιμόνι).

Δεν αρκεί βέβαια ένας τόσο ισχυρός κινητήρας για να χαρίσει στην Corvette αστραπιαίες επιταχύνσεις και τελική κοντά στα 340 km/h. Μέρη του αυτοκινήτου κατασκευασμένα από ανθρακόνημα έχουν κρατήσει το βάρος της ZR1 σε χαμηλά επίπεδα, ενώ το αεροδυναμικό πακέτο διατηρεί το αμερικάνικο supercar «βιδωμένο» στο δρόμο.

Για την ακρίβεια, η ZR1 διατίθεται με δύο αεροδυναμικά πακέτα: αυτό με την χαμηλή πίσω αεροτομή για επίτευξη υψηλής τελικής ταχύτητας και αυτό με τη ρυθμιζόμενη σε δύο θέσεις αεροτομή, ιδανική για την μεγαλύτερη κάθετη δύναμη μέσα στην πίστα. Στην δεύτερη περίπτωση, η Corvette φέρει εμπρός splitter, θερινά ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 και ειδικά ρυθμισμένο πλαίσιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...