Το πρώτο sport μοντέλο της Polestar

Η θυγατρική της Volvo θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων

  • -
  • -

Το πρώτο της αυτοκίνητο ως ανεξάρτητη μάρκα μέσα στον όμιλο Volvo, αποκάλυψε η Polestar. Η εταιρεία που έγινε γνωστή για τη συμμετοχή της σε αγώνες αλλά και ως βελτιωτικός οίκος αυτοκινήτων της Volvo, θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία με ειδίκευση στην παραγωγή sport ηλεκτρικών μοντέλων.

Το Polestar 1, όπως ονομάζεται το εικονιζόμενο αυτοκίνητο, βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική της Volvo, τη SPA. Είναι ένα δίθυρο GT με 2+2 θέσεις και υβριδική τεχνολογία. Κινητήρας εσωτερικής καύσης θα συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, αποδίδοντας συνδυαστικά 600 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και η ανάρτηση της Ohlins είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη, ενώ θα μπορεί να κινείται σε αποστάσεις έως 150 km με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Η παραγωγή του θα αρχίσει στην Κίνα στα μέσα του 2019, όμως η Polestar δέχεται ήδη παραγγελίες.

Τα επόμενα μοντέλα της Polestar θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, δηλαδή δεν θα εκπέμπουν καθόλου ρύπους. Το Polestar 2 θα αρχίσει να κατασκευάζεται επίσης εντός του 2019, σε μεγαλύτερο αριθμό παραγωγής, έχοντας στο στόχαστρό του το Tesla Model 3. Αργότερα θα λανσαριστεί το Polestar 3, ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV.

H θυγατρική της Volvo θέλει να ταράξει... τα νερά και στον τομέα της αγοράς και χρήσης του αυτοκινήτου. Τα μοντέλα της Polestar θα παραγγέλνονται και μέσω διαδικτύου και θα προσφέρονται με διετή ή τριετή εγγραφή στην υπηρεσία. Το μηνιαίο μίσθωμα (leasing δηλαδή) θα περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως παράδοση αγαθών στο αυτοκίνητο ή ενοικίαση εναλλακτικών μοντέλων από την Polestar και τη Volvo.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...