Κινητικότητα για όλους από την Toyota

Ο ιαπωνικός κολοσσός παρουσιάζει στο Τόκιο μία σειρά από ηλεκτρικά οχήματα

  • -
  • -

Με τον τίτλο Concept-i η Toyota ομαδοποιεί μία σειρά από οχήματα με τεχνολογία ΑΙ (τεχνητής νοημοσύνης) που θα προσφέρουν μετακινήσεις σε όλα τα άτομα (ακόμη και αυτά με κινητικά προβλήματα) τις επόμενες δεκαετίες.

Στο προσεχές σαλόνι του Τόκιο (25 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου) η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει στο κοινό μία ολοκληρωμένη σειρά από ηλεκτρικά οχήματα που καλύπτουν κάθε ανάγκη μέσα στις μεγαλουπόλεις.

Concept-i

Έχει μήκος 4,5 μέτρα και χώρους για 4 επιβάτες. Ενσωματώνει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, ενώ οι μπαταρίες του εξασφαλίζουν αυτονομία 300 km. Ορισμένες από τις λειτουργίες του (όπως η αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους) θα αρχίσουν να δοκιμάζονται στους δρόμους από την Toyota γύρω στο 2020.

Concept-i RIDE

Είναι αρκετά μικρότερο σε διαστάσεις (το μήκος του αγγίζει τα 2,5 μέτρα) και απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία που θέλουν ένα όχημα για τις καθημερινές τους μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Οι τύπου gull-wing πόρτες διευκολύνουν την πρόσβαση στο εσωτερικό, ενώ ο έλεγχος του ηλεκτρικού οχήματος (με αυτονομία 100-150 km) γίνεται μέσω joystick.

Concept-i WALK

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ηλεκτρικό πατίνι, το οποίο δεν έχει γυροσκοπικό μηχανισμό όπως το Segway αλλά πατά σε τρεις ρόδες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε πεζοδρόμια και με αυτονομία έως 20 km είναι ιδανικό για μικρές αποστάσεις (π.χ. για ξεναγήσεις σε τουριστικά θέρετρα). Έχει μηχανισμό μεταβαλλόμενου μεταξονίου, ανάλογα με την ταχύτητα, για περισσότερη ασφάλεια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...