Η ανοικτή Aston Martin με τον V8 της Mercedes-AMG (vid)

H DB11 κατεβάζει την οροφή και καλπάζει με 510 ίππους

  • -
  • -

Την έκδοση Volante της DB11 παρουσίασε η Aston Martin, λίγους μήνες πριν αρχίσει το λανσάρισμά της σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Το βρετανικό convertible – που αντικαθιστά την DB9 Volante – εφοδιάζεται με υφασμάτινη οροφή που έχει 8 στρώσεις για περιορισμό του ήχου αλλά και των καιρικών φαινομένων.

Η οροφή ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά, εντός 14 και 16 δλ. αντίστοιχα. Η διαδικασία μπορεί να γίνει και από απόσταση μέσω του κλειδιού, αλλά και εν κινήσει σε ταχύτητες έως 50 km/h. Στα εργαστήρια της Aston Martin, η οροφή υποβλήθηκε εντός ενός μήνα σε 100.000 κύκλους ανοίγματος-κλεισίματος, διαδικασία που προσομοίωσε τη χρήση επί 10 χρόνια!

EΡΧΟΝΤΑΙ 8 ΝΕΕΣ ASTON MARTIN ΕΩΣ ΤΟ 2023. ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ

Κάτω από το αλουμινένιο καπό βρίσκεται ένα 4λιτρος βενζινοκινητήρας, τεχνολογίας twin-turbo. Πρόκειται για τον κινητήρα της Mercedes-AMG, ο οποίος εφοδιάζει και την DB11 Coupe. Ο V8 αποδίδει 510 ίππους και 675 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Οι μηχανολόγοι της Aston Martin έχουν επέμβει στην εισαγωγή αέρα, στην εξαγωγή, στη χαρτογράφηση και στη λίπανση του κινητήρα, ώστε να ταιριάζει απόλυτα στα χαρακτηριστικά της DB11.

Η βρετανική μάρκα δεν ανακοίνωσε επιδόσεις, ενδεικτικά πάντως αναφέρουμε ότι η DB11 Coupe με το V8 επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4 sec και φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 300 km/h.

Όσο για την τιμή της, αυτή ορίστηκε σε 199.000 ευρώ στη Γερμανία και 216.495 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...