Ένα νέο σπορ μοντέλο από την Toyota στα σκαριά

Το πρωτότυπο GR HV Sports, με Targa οροφή και υβριδική τεχνολογία θα παρουσιαστεί στο Τόκιο

  • -
  • -

Την Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο επέλεξε η Toyota για να παρουσιάσει στο τέλος του μήνα το νέο GR HV Sports concept, ένα υβριδικό μοντέλο, με αιχμηρή σχεδίαση συμπαγείς διαστάσεις και Targa οροφή. Το GR προέρχεται από την Gazzo Racing ενώ το HV ερμηνεύεται ως Hybrid Vehicle, με την έμπνευση να αποτελούν η θρυλική Supra, αλλά και σπορ και αγωνιστικά μοντέλα της φίρμας.

Φυσικά όπως μαρτυρά και η σιλουέτα του, τη βάση για τη δημιουργία του αποτελεί το GT86, χωρίς ωστόσο ο κατασκευαστής να κάνει κάποια σχετική αναφορά. Τα νέα φωτιστικά σώματα LED προσδίδουν νέα εικόνα στο μοντέλο, όπως εξάλλου η μικρή αεροτομή στο πίσω μέρος, η κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση, το diffuser και η ανοιχτή οροφή.

Βαμμένο σε μαύρο ματ, το πρωτότυπο σπορ μοντέλο της Toyota διαθέτει και επιπλέον εισαγωγές αέρα στο καπό για καλύτερη ψύξη του θερμικού κινητήρα. Το υβριδικό σύστημα θα αποτελείται και από ηλεκτρικό μοτέρ, για το οποίο όμως η Toyota δεν έχει δώσει ακόμα στοιχεία. Για τη μετάδοση θα φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο στη χειροκίνητη λειτουργία του θα έχει διάταξη «Η» όπως τα συμβατικά.

Για την εκκίνηση αρκεί να ανασηκώσεις το καπάκι του λεβιέ και να πατήσεις το κόκκινο button στην κορυφή του, που θυμίζει μαχητικό αεροσκάφος. Επιπλέον, στις ωραίες λεπτομέρειες προσθέστε τους δείκτες για τη θερμοκρασία νερού, λαδιού και την μπαταρία που απεικονίζονται το σύστημα infotainment.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...